Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Záchrana v poslednej chvíli: Námorník sa držal trupu potopenej lode

Muž sa z posledných síl drží trupu prevráteného člna. Zobraziť galériu (3)
Muž sa z posledných síl drží trupu prevráteného člna. (Zdroj: Twitter/ USCGSoutheast)

JACKSONVILLE - 140 kilometrov od pevniny - a jeho loď sa prevrátila. 62-ročný Američan sa musel držať trupu prevráteného člna. Posádka lode ho zachránila úplne vyčerpaného a premočeného.

Stuart Bee musí mať strážneho anjela. Šesťdesiatdvaročný muž v piatok vyplával so svojím člnom Sting Ray. Chystal sa na jednodňový výlet z Cape Marina v Port Canaveral na Floride, ale jeho čln sa prevrátil. Bee bol vyzdvihnutý z Atlantiku o dva dni neskôr asi 100 kilometrov od jeho skutočného cieľa.

Muž pláva k záchrannému
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/ USCGSoutheast)

Takmer 140 kilometrov od pobrežia Floridy bol trup prevráteného člna jeho poslednou záchranou: 62-ročného Američana zachránila v nedeľu z mimoriadne neistej situácie posádka nákladnej lode. Loď Stuarta Beeho v sobotu po technických problémoch sa už nedala riadiť, uviedla po zachránení muža americká pobrežná stráž.

Muž vylieza na palubu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/ USCGSoutheast)

Bee sa údajne náhle zobudil v nedeľu po polnoci, keď voda presakovala do prednej kabíny člna a tlačila ho cez poklop. Po východe slnka objavil vo svojej blízkosti loď a dokázal na seba upozorniť. „Je to neuveriteľný záver,“ uviedol Mark Vlaun z pobrežnej stráže v Jacksonville.

Podľa pobrežnej stráže Bee vyplával v piatok popoludní (miestneho času) z Port Canaveral. Zostávalo nejasné, či muž po zistení poruchy sám uskutočnil tiesňové volanie, a ako dlho bol v tiesni. Fotografie záchranárov zverejnené pobrežnou strážou na Twitteri ukazujú, že Bee visí na trupe svojej lode, pláva k vyhodenému záchrannému kolesu, keď loď dorazila, a nakoniec úplne premočený nastupuje na palubu.

Viac o téme: ZáchranaPobrežná strážAtlantikPotopený čln. muž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu