Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bez masiek a v tesnej blízkosti: Vo Wuchane robia opäť párty, ako by na Covid-19 zabudli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

WUCHAN - V čínskom Wuchane, bývalom epicentre prepuknutia koronavírusu, sa začína opäť rozbiehať nočný život.

Účastníci párty sú opäť v náručí a usmievajú sa na seba bez rúška. Život v čínskom meste Wuchan, ktoré ťažko zasiahlo vypuknutie pandémie koronavírusu, je opäť bezstarostný. Ukazujú to fotografie z klubu z minulého piatka v twiterových príspevkoch.

Obrázky ukazujú, ako si ľudia užívajú v tesnej blízkosti na tanečnom parkete. Mnoho z nich nenosí rúška, aj keď väčšina čínskych klubov vylepuje plagáty, ktoré to od nich hostí žiadajú.

Od mája žiadne lokálne prenášané prípady

Wuchan, kde ohnisko nákazy vznikalo, sa teraz považuje za oblasť bez výskytu Covid-19. Úrady testovali 9,9 milióna ľudí v regióne na ochorenie spôsobené koronavírusom. Od polovice mája nebola hlásená žiadna lokálne prenosná infekcia.

Ako informuje agentúra Bloomberg, obchody, továrne, reštaurácie, kiná a salóniky s karaoke sú opäť úplne otvorené a bez obmedzenia počtu povolených osôb. Úrady však zdravie verejnosti stále pozorne sledujú.

Úrady obhajujú účastníkov párty

Na Západe sa na obrázky baviacich sa Číňanov pozerá so zmesou podozrenia, úžasu a strachu z návratu koronavírusu. Už v auguste spôsobili senzáciu fotografie z technopárty vo vodnom parku vo Wuchane, na ktorých bolo vidno nespočetné množstvo mladých ľudí v tesnej blízkosti baviacich sa v dave.

V tom čase sa v komentároch na sociálnych sieťach uvádzalo, že udalosť bola „fackou zvyšku sveta“. Čínske štátne médiá sa postavili proti tomu: udalosti boli „znakom návratu mesta do normálu“. Malo by sa uznať „strategické víťazstvo“ ľudovej republiky nad koronavírusom.

Viac o téme: Mladí ľudiaRúškaPárty VečierkyWuchan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu