Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Panika v lietadle z Viedne: Posádka našla neznámy predmet, zadržali dvoch mužov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

LONDÝN - Dvaja muži boli v nedeľu večer zadržaní po pristátí lietadla spoločnosti Ryanair z Viedne na londýnskom letisku Stansted na základe zákona o terorizme. Oznámila to spravodajská televízia Sky News.

K zadržaniu 34-ročného muža z Kuvajtu a 48-ročného Taliana došlo krátko po 19.00 h miestneho času (20.00 h SELČ), informovala polícia v grófstve Essex. Ďalšie podrobnosti neuviedla s ohľadom na prebiehajúce vyšetrovanie.

Zadržali dvoch mužov

Agentúra APA uviedla, že k letu FR7364 boli vyslané dve stíhačky britského Kráľovského letectva (RAF), ktoré ho sprevádzali až do Stanstedu. Zadržanie oboch mužov súvisí podľa ďalších britských médií s nálezom podozrivého balíka obsahujúceho predmety pripomínajúce batériu a listu na jednej z toaliet. Keďže posádka nedokázala dešifrovať priložený list, upovedomila britské úrady.

Po pristátí v Stanstede lietadlo stálo približne hodinu na dráhe. Na palubu následne vstúpili policajti a odviedli dvoch mužov, ktorí nekládli odpor. Až potom posádka informovala cestujúcich o náleze podozrivého predmetu a prijatých opatreniach.

Viac o téme: LietadloRyanairStansted
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu