Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Študent zavraždil svojho profesora: FOTO Telo zlikvidoval na štýl známeho seriálu, nechutné detaily

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Profimedia)

VORONEŽ - Prípady z Ruska sú mnohokrát skutočne mrazivé. Príkladom je aj vražda profesora chémie Vladislava Kuznecova (†58), ktorého mali o život pripraviť dvaja muži. Jedným z nich bol jeho študent. Spôsob, akým sa mali zbaviť tela, je otrasný. Inšpiráciu mala dvojica čerpať zo známeho seriálu.

Dmitrij Bykovsky (33) a Alexander Charlamov (30) sú podozriví z vraždy profesora chémie Vladislava Kuznecova (†58). Otrasný čin sa mal odohrať pred zhruba štvrťrokom v ruskom meste Voronež. Akademik bol nezvestný od 5. marca. Detaily, o ktorých naposledy informovala polícia, sú ako vystrihnuté zo zlého filmu. Správu priniesol portál Novinky.cz.

Osudnou sa mu stala návšteva

Profesor sa s Bykovskym poznal. Bol totiž poslucháčom postgraduálneho štúdia na škole, kde učil. Práve preto ho spolu s Charlamovom mal pustiť k sebe do bytu. A to sa mu malo stať osudným. Dvojica mala muža najprv omráčiť za pomoci látky napustenej chloroformom. 

Profesor študenta poznal osobne.
Zobraziť galériu (4)
Profesor študenta poznal osobne.  (Zdroj: Profimedia)

Potom ho mali okradnúť, vybieliť mu účet. Mali ho obrať o takmer 19-tisíc eur. Nasledoval šok, ich obeť nedýchala. Rozhodli sa teda, že zamaskujú stopy a tela sa zbavia. Nebohého mali premiestniť do prenajatého bytu, kde ho mali rozrezať na kusy. Tie potom mali umiestniť do vane, ktorú napustili kyselinou chloristou a kyselinou chlorovodíkovou.

Dmitrij Bykovskij
Zobraziť galériu (4)
Dmitrij Bykovskij  (Zdroj: Profimedia)

Inšpiráciou mal byť pre nich seriál Breaking Bad, kde je tento proces pomerne detailne zobrazený. Bykovsky mal navyše na sociálnej sieti fotografiu Bryana Cranstona, predstaviteľa hlavného hrdinu v spomínom seriáli. Verziu polície o tom, že sa inšpiroval touto snímkou, však podozrivý nekomentoval.

Komplic Alexander Charlamov
Zobraziť galériu (4)
Komplic Alexander Charlamov  (Zdroj: Profimedia)

Dvojica je momentálne za mrežami. O ich vine a dĺžke trestu ešte súd nerozhodol. Komplic Charlamov, Bykovského kamarát, sa však k činu priznal. "Spáchal som zlo a to musí byť potrestané. Premýšľal som o tom, čo sme urobili. Nemali sme to urobiť. Chcel som po rozvode zabezpečiť svoje dieťa, ale celé sa to zvrtlo," kajal sa pred súdom a objasnil tým aj motív.

Viac o téme: ŠtudentVraždaProfesorRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu