Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Knižnica v New Yorku ponúka počas pandémie zaujímavú novinku: Zvukový milostný list obyvateľom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

NEW YORK - New York postihla epidémia choroby COVID-19 zvlášť silno a jedným z dôsledkov karanténnych opatrení je aj to, že inokedy hlučné veľkomesto neobvykle stíchlo. Ľuďom, ktorým sa teraz po zvukoch rušných ulíc cnie, ponúka riešenie newyorská verejná knižnica (NYPL).

Voľne na stiahnutie poskytla nahrávku, na ktorej si možno vypočuť napríklad sekvenciu z nabitého metra, z dopravnej špičky alebo z hlasného večierku u susedov. Knižnica o svojej nahrávke hovorí ako o "zvukovom milostnom liste Newyorčanom" a radí všetkým, ktorým zlovestné ticho nerobí dobre, že si môžu pripomenúť skoršie časy jedným kliknutím. Z nahrávok budú počuť trúbenie klaksónov, hrkútanie holubov, rachot prechádzajúcich súprav metra, svišťanie poslíčkov na bicykloch alebo šum hovoru z plných reštaurácií.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Každá zo "skladieb" podľa knižnice obsahuje aj nejaký malý príbeh - v bare sa rozbíja pohár, na nástupišti metra tancujú dvaja cestujúci, na basebalovom ihrisku prepadá nadšeniu potešený fanúšik. "Je to súbor zvukov normálneho New Yorku, ktoré v týchto časoch domácej izolácie nie je počuť a ktoré Newyorčanom chýbajú," povedala hovorkyňa knižnice Angela Montefiniseová.

Viac o téme: KnižnicaMestoObyvateliaStiahnutieZvukyNew YorkKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu