Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Traja členovia americkej vládnej operačnej skupiny absolvujú karanténu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Americký expert na infekčné choroby Anthony Fauci je jedným z troch členov vládnej operačnej skupiny dohliadajúcej na riešenie koronavírusej krízy, ktorý absolvuje dobrovoľnú izoláciu po tom, ako sa potenciálne vystavil tomuto patogénu.

V piatok sa objavili správy, že hovorkyňa amerického viceprezidenta Mikea Pencea bola pozitívne testovaná na koronavírus, čo vyvolalo obavy z toho, aby sa toto infekčné ochorenie nerozšírilo medzi vysokopostavenými členmi administratívy v Bielom dome. Dvojtýždňovú dobrovoľnú izoláciu podstúpia aj riaditeľ Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) Robert Redfield a komisár Správy potravín a liečiv (FDA) Stephen Hahn, informovala v nedeľu tlačová agentúra AFP.

Fauci pre americké médiá spresnil, že absolvuje "modifikovanú karanténu", keďže sa podľa vlastných slov nedostal do blízkeho kontaktu s nakazenou členkou štábu v Bielom dome. Fauci bude pracovať z domu, všetky doterajšie testy na koronavírus sa uňho skončili negatívne.

Členovia operačnej skupiny, ktorá koordinuje aktivitu medzi zdravotníckymi inštitúciami, politickým štábom a guvernérmi jednotlivých štátov, poskytovali každý deň tlačovú konferenciu, informujúc obyvateľstvo a aktuálnom stave pandémie. Často ich však predstihol prezident USA Donald Trump so svojimi brífingmi a tlačové konferencie skupiny sa skončili pred približne dvoma týždňami. Spojené štáty evidujú už 1,3 milióna prípadov nákazy novým typom koronavírusu a viac než 78.000 súvisiacich úmrtí.

Viac o téme: KaranténaUSAKoronavírusMike PenceAnthony FauciRobert RedfieldStephen Hahn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu