Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Odstrašujúca vianočná tragédia! Dievčatko prehltlo batériu z hračky, o pár hodín bolo mŕtve

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/K. V.)

TULSA – Život je plný prekvapení a dopredu nikdy netušíme, koho a kedy zasiahne tragédia. Pre rodinu krásnej malej Brianny Florerovej boli vlaňajšie Vianoce posledným sviatkom, ktorý s ňou rodina strávila v šťastí a radosti, pretože o deň nato Brianna už s nimi nebola.

Jej dedko Kent Vice si podľa webovej stránky Bored Daddy spomína na deň, keď jeho vnučka prehltla malú batériu vo forme gombíka. Sviatok, ktorý mal byť jedným z najlepších dní jej života, sa zmenil na nočnú moru.

Nikto z rodiny netušil, že Brianna má v tele batériu, kým nezačala zvracať krv. To rodičov naozaj vyľakalo a vyhľadali lekára, aby ju vyšetril, ale v americkom Delaware County, kde žijú, nie je veľa lekárov špecialistov. Brian a Stephanie Florerovci zavolali rýchlu zdravotnícku pomoc a stretli sa s nimi v blízkej reštaurácii, aby dievčatko vyšetrili. Keď však malá Brianna vyvrátila „obrovské množstvo krvi“, odviezli ju do nemocnice v najbližšom meste Grove v Oklahome. Tam im povedali, že batéria je v tele Brianny už niekoľko dní.

Odstrašujúca vianočná tragédia! Dievčatko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/K. V.)

Lekári sa ju pokúsili vziať do iného zariadenia v Tulse, ale počasie bolo skutočne zlé, zdravotnícka helikoptéra nemohla vzlietnuť. Briannu namiesto toho urgentne odviezli na chirurgiu. „Operovali ju dve a pol hodiny, ale krvácanie nedokázali zastaviť,“ hovorí so slzami v očiach dedko Kent. „Batéria jej podľa lekárov prenikla cez pažerák do krčnej tepny.“ Bohužiaľ, už nebolo možné urobiť nič, aby jej zachránili život.

Pri prehltnutí môžu batérie vážne poškodiť telo a dokonca viesť k smrti. Podľa toxikologického strediska National Capitol Poison Center vo Washingtone DC zaznamenali v rokoch 2005 až 2014 až 11 940 prípadov detí, ktoré prehltli batérie, 15 prípadov bolo smrteľných. „Ak batéria uviazne v pažeráku alebo zažívacom trakte, môže sa otvoriť a uvoľniť alkalickú látku, ktorá spôsobí poleptanie alebo popáleniny,“ hovorí Randy Badillo z Oklahoma Poison Control Center. V prípade, že sa do organizmu dostanú lítiové gombíkové batérie, vytvárajú elektrické prúdy, ktoré poškodzujú telo tým, že vytvárajú chemickú reakciu. Tá zasa vytvára hydroxid.

Briannina rodina zdieľa príbeh dievčatka v nádeji, že zabráni, aby sa niečo podobné stalo aj iným deťom. Žiadajú rodičov, aby batérie uchovávali mimo dosahu malých detí. „Batérie nájdete v mnohých domácich prístrojoch, kde sú deťom ľahko dostupné. My rodičia by sme mali byť zvlášť opatrní a pozorne sledovať všetko, čo robia naši najmenší.“

Viac o téme: BatériaOperáciaLekáriDelawareTulsaBriannaKrčná tepna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu