Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Matka varuje pred nebezpečnou hračkou na FOTO: Dcérku (4) museli okamžite operovať!

Dievčatko skončilo v nemocnici
Dievčatko skončilo v nemocnici (Zdroj: FB/Hayley Thake)

LONDÝN - Britská mama zverejnila na sociálnej sieti varovanie pre rodičov po tom, čo jej dievčatko prehltlo drobnú hračku a muselo byť prevezené do nemocnice na urgentný zákrok. Štvorročná dcérka Hayley Thakeovej omylom zjedla dve malé magnetické guľôčky, ktoré ohrozili jej život.

Odstrašujúca vianočná tragédia! Dievčatko prehltlo batériu z hračky, o pár hodín bolo mŕtve

Hayley v príspevku na Facebooku uviedla, že si nikdy nemyslela, že niečo takéto napíše, ale chce varovať ostatných rodičov pred nebezpečenstvom magnetov. Podobné príspevky na sociálnej sieti určite boli, ale ona, bohužiaľ, žiadny nevidela. 

„Nikdy si ich kúpu neodpustím, ale moja štvorročná dcéra omylom prehltla dve z týchto magnetických guľôčok... Práve podstúpila chirurgický zákrok na ich odstránenie z čreva," uviedla v utorok vystrašená mamička.

Toy danger / hazard warning ⚠️ Not a post I ever thought I’d write, but I want to warn other parents of the dangers of...

Uverejnil používateľ Hayley Thake Utorok 2. februára 2021

Dodala, že akonáhle sú magnety vo vnútri tela, navzájom sa spoja a do medzi nimi zovretého tkaniva vypália dieru. Dcérka jej našťastie povedala, že ich prehltla, tak boli schopní rýchlo zasiahnuť. Inak by dieťaťu mohla hroziť resekcia čreva a množstvo ďalších komplikácií.

"Prosím, prosím, vyzývam všetkých rodičov, ak máte doma tieto magnetické korálky, okamžite ich vyhoďte," znie Hayleyino naliehavé varovanie. "V súčasnosti na oddelení, kde sme, je dvojročný chlapec, ktorý ich prehltol 14," dodala s tým, že podľa lekárov je toľko podobných prípadov, že by takéto hračky mali zakázať. Rovnako ako aj guľôčky Orbeez, ktoré sa zväčšia po styku s vodou a po prehltnutí napučiavajú v tele.

Viac o téme: HračkaNebezpečenstvoMagnetické guľôčky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu