Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Masaker v Kalifornii: Z rodinného stretnutia sa stal krvavý kúpeľ, desať zasiahnutých

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Larry Valenzuela/The Fresno Bee via AP)

FRESNO – Rodina s priateľmi sledovala v dobrej nálade futbalový zápas v televízii na zadnom dvore domu. Zrazu tam z ulice vtrhol zatiaľ neznámy počet ozbrojencov a bezhlavo začali strieľať. Zasiahli desať ľudí, bilancia je desivá.

Podľa amerického denníka New York Times zomreli traja ľudia na mieste, jeden po prevoze do nemocnice. Obeťami boli muži vo veku 25 až 35 rokov. Niektorí zranení sú podľa médií v kritickom stave.Ozbrojenci po masakri utiekli z miesta činu. Policajný dôstojník Bill Dooley z policajného oddelenia vo Fresne uviedol, že streľba sa odohrala na zadnom dvore domu, kde bolo v tom čase asi 35 ľudí.

Polícia zatiaľ nikoho nezadržala, nie je jasný ani motív útočníkov alebo či sa s nimi obete poznali. Úrady dostali správy o streľbe okolo 20.00 hod. miestneho času. V nedeľu večer však polícia v súvislosti so streľbou zatiaľ nikoho nezatkla. "Detektívi prehľadávajú oblasť, hľadajú svedkov a záznamy z bezpečnostných kamier," uviedol Bill Dooley. K streľbe došlo na East Lamona Avenue južne od medzinárodného letiska Fresno Yosemite. 

Masaker v Kalifornii: Z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Larry Valenzuela/The Fresno Bee via AP)

Podľa miestneho denníka Fresno Bee sa v ten istý deň stal ďalší vražedný útok, pri ktorom bol vo svojom dome zastrelený dvadsaťročný muž. Policajtom zatiaľ nie je jasné, či oba útoky spolu súvisia.

Nedeľná streľba vo Fresne doplnila tragickú kalifornskú bilanciu z minulého týždňa. Vo štvrtok študent († 16) v meste Santa Clarita zabil dvoch svojich spolužiakov a ďalších troch zranil. Sám sa potom zastrelil. V San Diegu v sobotu usmrtil pri hádke manžel svoju ženu a tri deti. Aj on potom spáchal samovraždu.

Fresno je rozľahlé mesto s vyše pol miliónom obyvateľov obklopené ovocnými sadmi.  Leží asi 220 kilometrov juhovýchodne od Sacramenta.

 

Viac o téme: RodinaFutbalPriateliaMŕtviRaneníStrelciFresno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu