Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Manželia si adoptovali Nataliu (6) z Ukrajiny: Teror, je to dospelá žena a chce nás zabiť!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Youtube/Inside Edition)

MARION COUNTY - Americký pár, ktorý si v roku 2010 adoptoval šesťročné ukrajinské dievča, je presvedčený o tom, že je to v skutočnosti dospelá žena sociopatka, ktorá ich chce zabiť. Veria, že sa stali obeťami podvodu a že časom by sa určite stali aj obeťami vraždy. Súd sa s nimi ale nakoniec nestotožnil, práve naopak; teraz sú obvinení oni.

Kristine Barnettová (45) a jej teraz už exmanžel Michael (43) boli nedávno obvinení zo zanedbávania starostlivosti o osobu závislú na nich. Stalo sa tak po tom, ako nechali adoptovanú dcéru Nataliu v dome v Indiane a oni so svojimi tromi biologickými deťmi utiekli v roku do Kanady, aby tu začali nový život. Dievčatko trpí zriedkavou formou dwarfizmu, teda trpaslíčím vzrastom. Bývalí manželia totiž tvrdia, že Natalia je už dávno dospelá a všetko iba predstiera.

VIDEO Manželia si adoptovali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Inside Edition)

Obavy začali mať krátko po tom, ako si ju v roku 2010 osvojili z adopčného centra na Floride. Všimli si totiž, že dievčatko má na svoj údajný vek príliš bohatú slovnú zásobu a že vykazovalo známky puberty vrátane pravidelnej menštruácie a ochlpenia na intímnych miestach. Situácia sa rapídne zhoršila, keď Natalia začala prejavovať násilnicke správanie, najmä voči Kristine. Raz dokonca povedala svojej adoptívnej rodine, že by ich najradšej všetkých v spánku dobodala na smrť. Kristine tvrdí, že sa ju Natalia dvakrát pokúsila zabiť - raz, keď ju sotila do elektrického plota a druhýkrát, keď jej do kávy naliala čistiaci prípravok, aby ju otrávila. "Exmanželke dala do kávy pine-sol a len stroho, bez akejkoľvek emócie, zahlásila: "Chcem ťa zabiť, chcem, aby si bola mŕtva"," povedal Michael v programe Inside Edition. 

Rodičia chceli vedieť, čo si o tom všetkom myslí odborník, oslovili preto rodinného lekára Andrewa McLarena, ktorý potvrdil, že rok narodenia 2003, uvedený v Nataliinom rodnom liste, nemôže byť pravdivý. Dva roky po adopcii Barnettovci požiadali kompetentné úrady o to, aby zmenili vek ich dcéry na správny, aby sa jej mohlo dostať vhodného psychiatrického ošetrenia pre dospelých. Súd v okrese Marion County nakoniec zmenil dátum narodenia 4. september 1989, čo znamená, že Natalia mala v tom čase v skutočnosti nie osem, ale 22 rokov. Barnettovci sa jej ale stále báli, preto odišli z ich spoločného domu, zaplatili nájomné na rok vopred, zapísali Nataliu do programu sociálneho zabezpečenia a presťahovali sa do Kanady. 

VIDEO Manželia si adoptovali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Inside Edition)

Neskôr ale vyšlo najavo, že Natalia v roku 2010 podstúpila test na hustotu kostí, ktorý preukázal, že v tom čase mala osem rokov, teda len o dva roky viac, ako pôvodne tvrdila. Z výsledkov vyšetrenia kostry v tej istej nemocnici z roku 2012 vyplynulo, že má jedenásť rokov. Na základe týchto nových skutočností Barnettovcov koncom septembra zadržali pre podozrenie zo zanedbania starostlivosti. Po zaplatení kaucie boli prepustení na slobodu. 

VIDEO Manželia si adoptovali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Tippecanoe County Prosecutor Project Safe Neighborhoods)

Prípad vyvolal na celom svete veľké ohlasy. Ľudia ho prirovnájú k filmu Sirota z roku 2009, v ktorom si pár adoptuje deväťročné ruské dievča. Neskôr zistí, že je to v skutočnosti 33-ročná žena, ktorá zabila najmenej sedem ľudí, vrátane rodiny, ktorá si ju naposledy adoptovala. 

Viac o téme: AdopciaNataliaDwarfizmusKristine barnett
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu