Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Prekvapenie v Alpách: Po tropickom lete napadol prvý sneh! Takáto jeseň čaká Európu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter)

WIPPTAL/LIVIGNO – Prežili sme druhé najteplejšie leto v histórii meteorológie a ledva sme sa z neho spamätali, obyvateľov alpských oblastí prekvapilo prvé sneženie! A to nielen na vznešených vrcholoch Álp, ale aj pod nimi. V Alpách z rakúskej i talianskej strany prešiel dážď do plynulého sneženia.

Najšokovanejšie boli asi tirolské kravičky. Na sneh sú zvyknuté, ale takto zavčasu? Celkom ochotne sa teda ponáhľali z paše domov do teplých maštalí. Studený front sa medzitým nad Európou rozpadol. „Kým v severnej Európe panuje nestabilné jesenné počasie, nad strednou Európou sa uvoľnila cesta pre prílev teplejšieho vzduchu sponad Azorských ostrovov,“ oznámil Manfred Spatzierer, rakúsky meteorológ zo strediska na kontrolu búrok.

Aj meteorologický portál Istramet zverejnil snímku skutočného zimného počasia, ktoré v pondelok ráno zavládlo v talianskom Livigne vo výške 1 800 metrov nad morom.Prognóza však sľubuje stúpajúce teploty. Víkendové chladné a daždivé počasie sa postupne zmení na príjemné babie leto a v piatok by malo byť v strednej Európe až 27 stupňov Celzia.

Prvé predpovede hovoria, že po teplom lete a krátkom studenom fronte bude nasledovať zlatá jeseň.

Viac o téme: SnehJeseňPočasieTirolské Alpy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu