Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poliaci si lámu hlavu nad zvláštnou záhadou: Ako TOTO mohlo vyrásť v lese? Nikdy nič také nevideli

Ako sa tam dostal? Zobraziť galériu (2)
Ako sa tam dostal? (Zdroj: YouTube/STEFAŃCZYK STUDIO/Muzyczne Radio)

VARŠAVA - Na čistinke uprostred lesa pri meste Boleslawiec na juhu Poľska zčistajasna vyrástol naozajstný vodný melón, ohlásila spravodajská televízia TVN 24 s tým, že nad úkazom si teraz všetci lámu hlavu. Melóny sa totiž v Poľsku kvôli nepriaznivým podmienkam nepestujú ani na záhradkách, nieto v dolnosliezskych hájoch.

FOTO Mama kúpila pre svoje dieťa plienky: Zostala v šoku z toho, čo v nich po otvorení našla

Melóny potrebujú teplo, svetlo a veľa vody. Pestujú sa na juhu Európy, v Turecku či v iných krajinách s teplejšou klímou, pripomenula poľská televízna stanica.

Poliaci si lámu hlavu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/STEFAŃCZYK STUDIO/Muzyczne Radio)

"Tu rozhodne chýbala voda. Leto bolo suché. Množstvo záhradkárov by mohlo rozprávať, ako veľmi museli zalievať, aby zožali aspoň niečo z toho, čo zasadili. Ale tu nám bez zalievania, bez akejkoľvek starostlivosti vyrástol melón," povedal o náleze lesník Daniel Kaczmarek s tým, že nič podobné ešte nevidel.

Existuje niekoľko hypotéz, ako sa mohol melón do lesa dostať - plodinu mohol na mieste pojedať hubár či drevorubač a zostali tu po ňom jadierka, prípadne mohol semienko priniesť vták. Každopádne vraj lesníci nemajú v úmysle niečo s nezvyklým "lesným plodom" podniknúť a nechajú ho, aby sa prirodzene rozložil. "Kto vie, možno budúci rok tu melónov bude viac," dúfa televízia TVN 24.
 

Viac o téme: LesMelónPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu