Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Škandál a znásilňovanie žien: FOTO Boháčka sa priznala k úlohe v tajnom hollywoodskom sexkulte

Clare Bronfmanová Zobraziť galériu (5)
Clare Bronfmanová (Zdroj: SITA/AP/Mark Lennihan)

WASHINGTON - Dcéra kanadsko-amerického miliardára Edgara Bronfmana sa priznala k svojej úlohe v tajnom spolku, ktorý sexuálne zneužíval ženy. Clare Bronfmanová, 40-ročná dedička spoločnosti Seagram podnikajúcej v zábavnom priemysle a nápojoch, čelí obvineniu, že použila vyše 100 miliónov dolárov (cca 89 miliónov eur), aby financovala spoločnosť nazvanú Nxivm. Informovala o tom minulý týždeň britská BBC. Ďalšou obvinenou v kauze je aj americká herečka Allison Macková.

Beštiálne! Kultový hollywoodsky spolok zotročoval ženy, jeho vodca ich mučil a znásilňoval

Bronfmanová vyjadrila v piatok pred súdom v newyorskom Brooklyne "úprimnú ľútosť" nad svojimi činmi. "Chcela som robiť dobro a pomáhať ľuďom. Ale urobila som chyby," uviedla. Americká dedička okrem iného priznala, že vedome poskytla útočisko žene, ktorá sa dostala do USA na falošné pracovné vízum. Táto žena potom pracovala pre ňu aj pre organizáciu Nxivm.

Škandál a znásilňovanie žien:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP/Bebeto Matthews)

V súvislosti s prípadom bolo celkovo obvinených šesť osôb. Už v máji by sa mal začať súd s hlavným vodcom tajného spolku Keithom Ranierem. Bronfmanová by si mala vypočuť verdikt 25. júla. Mohlo by jej teoreticky hroziť až 25 rokov väzenia, ale pravdepodobne dostane len niečo vyše dva roky, poznamenala BBC. Súhlasila tiež so zaplatením pokuty šesť miliónov dolárov (cca 5,3 milióna eur).

Sexuálny kult

Keith Raniere vytvoril spoločnosť, do ktorej pod zámienkou sebazdokonaľovacích cvičení lákal ženy. Cvičenia však podľa vyšetrovateľov spočívali predovšetkým v sexuálnych stykoch s Ranierem, ktorý bol jediným mužom v spolku. Novoprichádzajúce ženy boli titulované ako "otrokyne", zatiaľ čo tie, ktoré priviedli ďalšiu ženu, získali titul "pani". Ženy boli tiež na svojom tele "označené" nápisom s Raniereovými iniciálmi.

Škandál a znásilňovanie žien:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Keitha Ranierea zadržali vlani v Mexiku a teraz vo väzbe čaká na súd. Všetky obvinenia odmieta. Jeho obhajcovia tvrdia, že sa nedopúšťal žiadneho zneužívania detí a že všetky ženy s ním mali sexuálny styk dobrovoľne.

Škandál a znásilňovanie žien:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Priznala sa aj herečka

Allison Macková sa začiatkom apríla priznala, že vodcovi sekty Keithovi Raniereovi pomáhala získavať do spolku nové členky, ktoré potom Raniere zneužíval "sexuálne aj na prácu". Spolok mal fungovať na základe pyramídovej schémy, kde ženy získavali postup za nábor nových členiek, ktoré platili tisíce dolárov za údajné "sebazdokonaľovacie kurzy".

Tridsaťšesťročná Macková pred súdom okrem iného porozprávala o tom, ako dostala od Ranierea kompromitujúce materiály na dve ženy vrátane ich fotografií, ktorým sa potom vyhrážala, že tieto informácie aj snímky zverejní, ak nevstúpia do Raniereovej sekty a nestanú sa jeho sexuálnymi otrokyňami.

Allison Mack
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Photo by Todd Williamson/Invision/AP, File)

"Bola som presvedčená, že zámerom Keitha Ranierea je pomáhať ľuďom, ale mýlila som sa," povedala. "Viem, že môžem byť, a aj budem lepším človekom," kajala sa herečka na súde. Verdikt v jej prípade majú vyniesť 11. septembra.

Viac o téme: Súd Clare BronfmanováAllison MackováNxivm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu