Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rituálna samovražda 48 ľudí otriasla Švajčiarskom: VIDEO Verili, že sa prebudia na planéte Sírius

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

BERN/PRAHA - Štyridsaťosem vyznávačov náboženskej sekty Rád chrámu slnka spáchalo pred štvrťstoročím, 5. októbra 1994, hromadnú samovraždu v západnom Švajčiarsku. Medzi mŕtvymi boli aj zakladatelia sekty, homeopat belgického pôvodu Luc Jouret a francúzsky finančný magnát Joseph Di Mambro. V rovnakom čase zahynuli v Kanade pri požiari dvaja ľudia, o deň neskôr našla tamojšia polícia ďalšie tri telá príslušníkov tohto rádu.

Matka vstúpila do sekty: Jej dcérky (†8,†10) mali byť posadnuté duchmi, zomreli hroznou smrťou v aute

Sekta, ktorá vznikla v roku 1984, učila, že jej členovia sa po rituálnej samovražde "prebudia" na planéte zvanej Sírius. Tí, čo "uverili" bizarným teóriám Joureta a Di Mambra, boli prekvapivo ľudia vysokoškolsky vzdelaní a zámožní.

Rituálna samovražda 48 ľudí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Na vrchole bol rád koncom 80. rokov, kedy sa počet jeho členov pohyboval okolo 500. Na začiatku 90. rokov sa Rád chrámu slnka dostal do podozrenia, že je prepojený s medzinárodným obchodom so zbraňami. Niekoľko členov sekty bolo zatknutých.

V roku 1995 sa pri Grenobli v juhovýchodnom Francúzsku našli obhorené telá 16 nezvestných členov sekty. Telá ležali usporiadané do tvaru hviezdy nohami do stredu.

V roku 1997 hasičov privolali k požiaru v dome patriacom členovi Rádu chrámu slnka v kanadskom mestečku St. Casimir. Tu objavili telá dvoch Francúzok, Kanaďanky a dvoch Švajčiarov, ktorí tiež spáchali rituálnu samovraždu.

Viac o téme: SamovraždaSektaRád chrámu slnkaLuc JouretJoseph Di Mambro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu