Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála Notre-Dame je v plameňoch, VIDEO hroznej skazy

Na snímke Katedrála Notre-Dame počas požiaru Zobraziť galériu (35)
Na snímke Katedrála Notre-Dame počas požiaru (Zdroj: SITA/AP/Francois Mori)

PARÍŽ - V parížskej Katedrále Notre-Dame vypukol v pondelok podvečer obrovský požiar, ktorý môže súvisieť s prebiehajúcimi renovačnými prácami. S odvolaním sa na miestny hasičský zbor o tom informovala tlačová agentúra AFP. Hasiči i minister vnútra hovoria o tom, že sa pravdepodobne zrúti celá historická budova.

- požiar známej parížskej Katedrály Notre-Dame vypukol o pred siedmou miestneho času
- plamene zničili hlavnú vežu katedrály, pravdepodobne zhorela aj obrovská časť budovy
- francúzsky minister vnútra oficiálne potvrdil, že katedrála zrejme zhorí celá
- katedrála mala už dlhšie problémy so statikou
- vznik požiaru mohol súvisieť s prebiehajúcou renováciou
- príčiny požiaru zatiaľ nie sú oficiálne známe
- požiar pomaly dostávajú pod kontrolu

SITUÁCIA Z PARÍŽA NAŽIVO

Mimoriadny online sa skončil. Ďakujeme, že ste ho sledovali s nami. S aktuálnymi informáciami sa vám prihlásime ráno. 

00:36 Ranné titulky francúzskych denníkov. 

00:31 Ikonická veža ľahla popolom...

00:26 Pohľad do vnútra zničenej katedrály.

00:24 Francúzsky novinár sa s požiarnikmi dostal na katedrálu Notre-Dame. Požiarnici pokračujú v hasení požiaru, ich zásah by mal trvať ešte niekoľko hodín.

00:19 Parížska prokuratúra otvorila vyšetrovanie devastujúceho požiaru v katedrále Notre Dame, uviedol hovorca CNN. Prokurátori budú vyšetrovať „nedobrovoľné zničenie ohňom,“ uviedol.

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: TASR/AP/Francois Mori)

00:07 Britská premiérka Theresa May sa takisto pripojila a vyjadrila smútok. „Moje myšlienky sú s francúzskym ľudom a s bezpečnostnými zložkami, ktoré bojujú s príšerným požiarom,“ napísala Mayová.

00:03 Francúzsky prezident povedal, že Notre-Dame sa bude obnovovať. „Budeme obnovovať Notre Dame. Najhoršiemu sa katedrála vyhla," dodal vo vyhlásení pred katedrálou. 

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA/AP/Christophe Ena)

23:47 Obe veže katedrály Notre Dame „sú v bezpečí“

Povedal to tajomník ministra vnútra. Požiar niekoľko hodín po masívnom požiari zvrhol jeho vežu, spálil väčšinu strechy a ohrozil celé stáročia staré umenie a architektúru. „Oheň je teraz slabší. Sme v čase chladenia, ale obe veže katedrály sú v bezpečí. Stále pracujeme na zachovaní umeleckých diel katedrály,“ povedal novinárom. Jeden hasič bol vážne zranený, povedal parížsky veliteľ hasičského zboru generál Gallet.

23:43 Parížska prokuratúra oznámila, že požiar podľa predbežných zistení vznikol neúmyselným zavinením.

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: TASR/AP/Francois Mori)

23:32 Požiarnikom sa podarilo zabrániť úplnému zrúteniu katedrály Notre-Dame. Informovali, že základ stavby a dve hlavné veže zachránia. Požiar však zničil dve tretiny strechy a jednu z veží. Spomedzi vzácnych diel zachránili aj rúcho svätého Ľudovíta. Zatiaľ však nie je známe, v akom stave sú klenby, okná a ďalšie umelecké diela budovy.

23:16 Požiar stráca na intenzite

„Zdá sa, že štruktúra Notre Dame je bezpečná a zachovaná v plnom rozsahu,“ povedal šéf parížskych hasičov Jean-Claude Gallet. „Požiar stratil intenzitu,“ dodal námestník ministra vnútra Laurent Nuñez, píše AFP.

23:12 Francúzsky prezident na mieste činu. 

23:05 Takto bude vyzerať titulka väčšiny zajtrajších francúzských novín. Toto je titulka denníka Libération.

23:01 Zatiaľ neboli potvrdené žiadne straty na životoch. 

22:57 k požiaru sa vyjadril aj bývalý prezident Spojených štátov amerických barack Obama. „Notre Dame je jedným z najväčších svetových pokladov. Myslíme na ľudí vo Francúzsku v čase ich smútku. Je v našej povahe smútiť, keď vidíme stratenú históriu - ale je v našej povahe obnoviť zajtrajšok, tak silno ako môžeme,“ napísal na Twitteri. 

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: Twitter/Barack Obama)

22:56 Naozaj dojímavý pohľad. Kresťania spievajú pri pohľade na rútiaci sa symbol. 

22:54 Katedrála prišla o ikonické okná. Britský denník The Mirror na svojom webe píše, že ikonické farebné okná na katedrále explodovali.

22:51 Záber padajúcej veže katedrály Notre-Dame. Požiar už zničil strechu a štíhlu vežu nad krížením lodí katedrály a rozšíril sa tiež do vnútrajška hlavnej lode, ako aj na jednu z jej dvoch hlavných veží nad priečelím. Hasiči bojovali proti plameňom zvnútra aj zvonka, podľa hovorcu chrámu však bude zrejme zničené celé drevené zariadenie interiéru.

22:40 Požiarnici sa snažia zachrániť zadnú časť katedrály Notre-Dame. Nachádzajú sa tu najcennejšie diela. Na mieste zasahuje viac ako 450 hasičov, informuje denník Le Parisien. 

22:37 „Popol padá z neba, sirény znejú po celom Paríži, je to strašný pohľad. Je to strašná tragédia,“ hovoria o skaze moderátori. Prirovnávajú to k obrazu útoku z 11. septembra. 

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA/AP/Francois Mori)

22:35 Predseda Európskej rady Donald Tusk vyjadril v pondelok sústrasť Parížanom v súvislosti požiarom, ktorý zachvátil tamojšiu svetoznámu gotickú katedrálu Notre-Dame. Podľa jeho vyjadrenia vo francúzštine na sieti Twitter, ktoré citovala tlačová agentúra DPA, patrí Notre-Dame nielen Parížu, ale aj "celej Európe". „Dnes sme všetci s Parížom,“ dodal po anglicky.

22:33 Situáciu okomentoval aj eurokomisár Maroš Šefčovič. 

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: Facebook/Maroš Šefčovič)

22:31 Ľudia sa modlia, aby sa podarilo z katedrály zachrániť čo najviac. Ľudia i turisti sledujú požiar z Námestia republiky. 

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA/AP/Francois Mori)

22:29 „Nie sme si istí, či dokážeme zastaviť šírenie požiaru v Severnej veži. Ak sa zrúti, nechceme si predstaviť rozsah škôd,“ povedal pre AFP námestník ministra vnútra Laurent Nuñez spolu s generálom Jean-Claude Galletom.

22:24 Nasledujúca hodina a pol bude kľúčová, Notre-Dame sa zrejme nepodarí zachrániť

Nasledujúca hodina a pol bude rozhodujúca. V tomto čase uvidíme, čo z katedrály zostalo a čo sa dá zachrániť. Povedal to Jean-Claude Gallet, veliteľ Parížskeho hasičského zboru. „Je tu riziko, že veľký zvon padne. Ak padne zvon, zkolabuje celá veža. Vo vnútri aj vonku sú hasiči. Nasledujúca hodina a pol bude rozhodujúca,“ povedal novinárom na scéne.

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA/AP/Francois Mori)

„Musíme vyhrať túto bitku a zabrániť šíreniu plameňov. Najúčinnejšia akcia je zvnútra. Nie sme si istí, či dokážeme zastaviť šírenie plameňov na Severnú vežu,“ povedal s tým, že počiatočné ohlásenie požiaru prišlo z podkrovia katedrály. Príčina však stále nie je známa. Na mieste zasahujú stovky hasičov. „Evakuujeme najcennejšie umelecké dielo, ktoré je chránené,“ povedal Gallet.

22:19 Pre Parížanov je to mimoriadne smutný obraz skazy. Je pravdepodobné, že zhorí jeden z ich národných symbolov. „Čašník povedal, že horí Notre-Dame, tak som sa zdvihol a videl som ten hrôzostrašný obraz. Je to symbol Paríža. Je to jednoducho smutné. Neviem, čo viac by som o tom mohol teraz povedať,“ povedal jeden zo svedkov požiaru pre CNN. „Je to monumentálnny symbol - každý človek bez ohľadu na náboženstvo je veľmi pohnutý a smutný,” poznamenala so slzami v očiach ďalšia z očitých svedkýň.

22:16 Požiarnici nevylučujú, že katedrála Notre-Dame sa zrúti. Rozhodujúca bude podľa nich nasledujúca hodina. Oheň postupuje a hasiči sa snažia z katedrály zachrániť umelecká diela.

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA/AP/Francois Mori)

22:12 Na požiar Notre-Dame reagoval aj slovenský premiér Peter Pellegrini prostredníctvom sociálnych sietí Facebook a Twitter. „Je to obrovská strata pre celé ľudstvo. Modlím sa, aby hasiči túto katastrofu čo najskôr zastavili,“ napísal s tým, že je to obrovská kultúrna strata pre Francúzsko. „Každé vyčíňanie živlov, ktoré ničí prácu ľudských rúk, je poľutovaniahodné. O to smutnejšie je, ak ohňu padajú za obeť nevyčísliteľné historické a kultúrne hodnoty. Pri pohľade na horiacu svetoznámu parížsku katedrálu Notre-Dame je mi mimoriadne smutno a moje myšlienky smerujú k francúzskemu ľudu.“

22:09 Hasiči nevedia, či sa im podarí mať oheň pod kontrolou. „Nie je isté, či zachránime katedrálu Notre Dame de Paris,“ povedal francúzsky minister vnútra. Historický kostol sa pravdepodobne zrúti celý.

22:05 K požiaru sa vyjadrila aj budúca prezidenta Slovenska Zuzana Čaputová. „Moje srdce je zlomené pri pohľade na katedrálu Notre Dame v ohni. Slovensko je dnes večer je dnes s Parížom a Francúzskom,“ uviedla na Twitteri. 

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: Twitter/Zuzana Čaputová)

22:00 Hasenie zo vzduchu prostredníctvom vodných vekov navrhol aj americký prezident Donald Trump, ktorý sa v príspevku na Twitteri tiež netajil tým, že je z udalostí v Paríži zdesený. Francúzski odborníci však vysvetľujú, že v tomto prípade použitie vodných vakov nie je možné, pretože by to mohlo spôsobiť zrútenie sa celej budovy.

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Francois Mori)

21:55 Francúzska vládna agentúra pre výnimočné situácie sa v pondelok večer snaží mierniť rozhorčenie obyvateľov, ktorí sa pýtajú, prečo proti obrovskému požiaru v parížskej katedrále Notre-Dame nepoužijú lietadlá alebo vrtuľníky s vodnými vakmi, čo je väčšinou najefektívnejší spôsob hasenia požiarov. 

21:50 Hovorca katedrály v rozhovore s francúzskymi novinármi varoval, že z celej budovy podľa neho "nezostane nič".

21:45 Bezpečnostné zložky evakuujú parížsky ostrov l'Ile de la Cité, na ktorom sa nachádza katedrála Notre-Dame. Na ostrove žije asi tisíc ľudí, píše Le Figaro.

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Thibault Camus)

21:40 Na záberoch vidno, ako sa z vyše 850-ročnej gotickej katedrály valí oheň a oblaky dymu, obloha nad Parížom je zafarbená na oranžovo, v okolí srdcervúceho výjavu podľa britskej BBC stoja stovky Francúzov a väčšinou mlčky a so slzami v očiach sledujú situáciu.

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: AP Photo/Francois Mori)

21:35 "Tak, ako všetci moji spoluobčania, som dnes smutný, keď vidím, ako horí táto súčasť nás všetkých," dodal francúzsky prezident. Parížsky prokurátor už spustil vyšetrovanie príčiny požiaru.

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Francois Mori)

21:30 Príčina vypuknutia požiaru stále nie je známa, na streche katedrály však bolo viditeľné lešenie a spomínaná veža prechádzala rozsiahlou renováciou s nákladmi vyčíslenými na šesť miliónov eur.

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: AP Photo/Francois Mori)

21:25 "Lešenie ide pomaly k zemi, v zadnej časti sú masívne plamene. Kúsky katedrály odpadávajú, napríklad trámy v chrámovej lodi," hlási z miesta reportér listu Libération. 

21:20 Na miesto požiaru v centre Paríža mal doraziť aj francúzsky prezident Emmanuel Macron.

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Thibault Camus)

21:10 Rozsiahly požiar spôsobil zrútenie štíhlej veže nad krížením lodí a zasiahol aj vnútorné priestory. Tlačová agentúra AP to uviedla s odvolaním sa na hovorcu tohto chrámu, ktorého história siaha do 12. storočia.

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: AP Photo/Francois Mori)

21:00 Podľa slov hovorcu horí celé drevené zariadenie interiéru a pravdepodobne bude zničené. "Všetko horí, z krovu nič nezostane," uviedol André Finot pre francúzske médiá.

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Thibault Camus)

20:45 V gotickej katedrále Notre-Dame, ktorá patrí medzi najnavštevovanejšie historické pamiatky v Európe, sa nachádzajú umelecké diela nevyčísliteľnej hodnoty, pripomenula AP.

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Thibault Camus)

20:30 Zástupca parížskej starostky Emmanuel Gregoire medzitým podľa agentúry AFP potvrdil, že veža sa "zrútila dovnútra" a prítomní pracovníci sa snažili zo všetkých síl "zachrániť všetky umelecké diela, ktoré sa zachrániť dajú". Napriek tomu podľa neho došlo ku "kolosálnej škode". 

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Thibault Camus)

20:15 Príčina vypuknutia požiaru stále nie je známa, na streche katedrály však bolo viditeľné lešenie a spomínaná veža prechádzala rozsiahlou renováciou s nákladmi vyčíslenými na šesť miliónov eur. Francúzske médiá citovali vyjadrenie parížskeho hasičského zboru, podľa ktorého požiar "potenciálne súvisí" s renovačnými prácami.

20:10 Televízna stanica France 2 uviedla, že polícia požiar vyšetruje ako nehodu. Starostka Paríža Anne Hidalgová ho na twitteri označila za "strašnú udalosť". 

Na snímke Katedrála Notre-Dame
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: TASR/AP Photo)

Na snímke Katedrála Notre-Dame
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: TASR/AP Photo)

20:05 Katedrála je považovaná za jeden z najkrajších príkladov francúzskej gotickej architektúry, leží na ostrove Île de la Cité na rieke Seine. Patrí k najnavštevovanejším pamiatkam francúzskej metropoly, každoročne pritiahne 13 miliónov návštevníkov. Chrám je teraz opravovaný a na niektorých častiach je lešenie.

20:00 K miestu udalosti sa presúvali vysokou rýchlosťou hasičské autá. Parížska polícia prostredníctvom Twitteru vyzývala ľudí, aby sa vyhýbali okoliu katedrály a "uvoľnili cestu záchranným vozidlám". Podľa agentúry AP zatiaľ v súvislosti s požiarom nie sú hlásené žiadne úmrtia.

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Lori Hinant)

19:50 Francúzsky prezident Emmanuel Macron zrušil dnes kvôli rozsiahlemu požiaru katedrály Notre-Dame v Paríži svoj plánovaný televízny prejav, v ktorom mal o 20:00 predstaviť zmeny, ktorými chce jeho vláda reagovať na protesty hnutia takzvaných žltých viest.

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Lori Hinant)

19:40 Okolie pamiatky je teraz evakuované, hasiči začali rozsiahlu operáciu. Podľa serveru bfmtv.com, ktorý cituje zdroj z hasičských zložiek, zachvátili plamene okolo 18:50 vrchnú časť chrámu a požiar môže súvisieť s renovačnými prácami na budove. 

MIMORIADNY ONLINE Parížska katedrála
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: AP Photo/Francois Mori)

19:25 V parížskej Katedrále Notre-Dame vypukol v pondelok podvečer požiar, ktorý môže súvisieť s prebiehajúcimi renovačnými prácami. S odvolaním sa na miestny hasičský zbor o tom informovala tlačová agentúra AFP.

Na snímke Katedrála Notre-Dame
Zobraziť galériu (35)
 (Zdroj: TASR/AP/Photo/Lori Hinant)

V gotickej katedrále Notre-Dame, ktorá patrí medzi najnavštevovanejšie historické pamiatky v Európe, sa nachádzajú umelecké diela nevyčísliteľnej hodnoty. Zástupca parížskej starostky Anne Hidalgovej, Emmanuel Gregoire, vyhlásil, že napriek snahám o záchranu vnútorného vybavenia došlo ku "kolosálnej škode". Samotná Hidalgová predtým opísala požiar ako "hroznú" udalosť.

Príčina vypuknutia požiaru nie je známa, na streche katedrály však bolo viditeľné lešenie a spomínaná veža prechádzala rozsiahlou renováciou. Francúzske médiá citovali vyjadrenie parížskeho hasičského zboru, podľa ktorého požiar "potenciálne súvisí" s renovačnými prácami.

Výberová chronológia požiarov pamiatok a historických budov počas desaťročia

30. augusta 2009
Belgicko: Požiar, ktorý vypukol v kostole svätého Karla Boromejského v belgických Antverpách, miestni hasiči relatívne rýchlo dostali pod kontrolu. Plamene tak nespôsobili škody na významnejších umeleckých dielach v chráme. Kostol sv. Karla Boromejského vybudovali v roku 1621 a o jeho interiér sa okrem iných postaral aj Peter Paul Rubens.

17. februára 2010
Nemecko: Vo východonemeckom mestečku Apolda v Durínsku horelo v časti historického centra. Požiar poškodil šesť obytných a obchodných domov pochádzajúcich z 18. storočia. Škody spôsobil aj na dome na pešej zóne, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou. Polícia a hasiči hovorili o miliónových škodách.

10. marca 2012
Slovensko: Hrad Krásna Hôrka neďaleko Rožňavy vážne poškodil veľký požiar, druhý deň večer opäť horelo. Prvé informácie o požiari hradu boli asi o 13.30 h. Požiar sa šíril veľmi rýchlo, v priebehu desiatich minút bola celá strecha v plameňoch. Škody sa odhadovali na osem miliónov eur, pamiatka sa doteraz rekonštruuje.

21. augusta 2013
Francúzsko: Požiar provizórnej stavby v areáli rekonštruovaného parížskeho hotela z 18. storočia vytvoril oblak hustého čierneho dymu nad francúzskou metropolou, viditeľný z niekoľkých kilometrov. Požiar zachvátil dočasnú štvorposchodovú prístavbu hotela Bourbon de Condé. Do boja s požiarom, ktorý sa rozšíril z odstaveného motocykla, nasadili približne 100 hasičov.

18. novembra 2013
Čile: Mestské divadlo v čilskom hlavnom meste Santiago zachvátil požiar, pričom došlo k jeho poškodeniu. Požiar vypukol v skladových priestoroch na prvom poschodí, kde sa nachádzali kostýmy a rekvizity divadelného predstavenia Luskáčik. Spôsobil škody v hlavnej časti budovy divadla, ktoré je najstarším a najvýznamnejším kultúrnym stánkom v krajine.

11. decembra 2014
Slovensko: K rozsiahlemu požiaru strechy historickej budovy s bytmi a stolárskou dielňou došlo na Jesenského ulici v Košiciach. Z bytov evakuovali obyvateľov, k zraneniam osôb nedošlo. Odhadnutá škoda priamo na mieste požiaru bola 250.000 eur.

9. decembra 2016
Slovensko: Rozsiahly požiar zničil strechu budovy Prírodovedeckej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach. Celkové škody sa podľa hasičov odhadli na tri milióny eur. Budovu na rohu ulíc Dr. Kostlivého a Moyzesovej zachvátil požiar pred 18.00 h. V objekte sa nachádza Ústav chemických vied.

2. augusta 2017
ČR: Drevený kostol zo 16. storočia zhorel v meste Třinec v Sliezsku. Materiálne škody boli odhadované na desiatky miliónov českých korún, ale historická škoda je nevyčísliteľná. Rímskokatolícky filiálny Kostol Božieho tela v mestskej časti Guty začal horieť okolo polnoci. Pri príchode hasičov už silno horel a pod kontrolu ho dostali za necelú hodinu.

21. decembra 2017
ČR: Českí hasiči pracovali až do ranných hodín v hale bývalej textilnej fabriky Karnola v meste Krnov v okrese Bruntál. Tento historický objekt zachvátil v stredu podvečer požiar a budovu so zariadením značne poškodil.

15. júna 2018
Spojené kráľovstvo: Rozsiahly požiar vypukol v neskorých večerných hodinách v architektonicky významnej budove umeleckej školy v škótskom meste Glasgow. Išlo už o druhý požiar, ktorý za uplynulé štyri roky poškodil slávnu budovu Glasgow School of Art v centre tohto prístavného mesta. S ohňom bojovalo viac než 120 hasičov. Požiar sa rozšíril aj na niekoľko okolitých budov.

21. augusta 2018
Slovensko: Požiar Kaplnky svätej Heleny na najväčšom považskobystrickom sídlisku Rozkvet vypukol okolo jednej hodiny a rozšíril sa aj na strechu kostola. Škodu odhadli na 150.000 eur.

2. septembra 2018
Brazília: Rozsiahly požiar zachvátil brazílske Národné múzeum v Riu de Janeiro, ktoré je najstaršou vedeckou inštitúciou v Brazílii a najväčším prírodovedným a etnologickým múzeom v Latinskej Amerike. Plamene pohltili takmer všetky časti trojposchodovej budovy založenej v roku 1818 kráľom Jánom VI. Portugalským. Požiar vypukol v čase, keď už bolo múzeum zatvorené.

2. septembra 2018
Spojené kráľovstvo: Mohutný požiar vypukol v budove Littlewoods Pools, ktorá patrí k jedným z najznámejších pamiatkam anglického mesta Liverpool. Úplne zhorela strecha budovy a jej najvyššie poschodie.  

20. októbra 2018 
Slovensko: Pri požiari secesného zámku v obci Kunerad v Žilinskom okrese, podobne ako pred ôsmimi rokmi, horela strecha zámku. Požiar strechy lokalizovali až po tri a pol hodine. Strecha secesného zámku z roku 1916 horela už v marci roku 2010.

13. apríla 2019
Kanada: Ukrajinské kultúrne centrum v kanadskom meste Hamilton pri Toronte zničil požiar. Budova kultúrneho centra úplne zhorela, s ňou aj niektoré archívne dokumenty.

Viac o téme: PožiarParížNotre-Dame
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu