Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nepríjemný zážitok dovolenkárov v Hurghade: Vypukol zmätok, na letisku čakali hodiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/Jared Malsin)

PRAHA - Ľudia, ktorí mali v sobotu popoludní letieť z Hurgady do Prahy s egyptským dopravcom AlMasria Airlines, sa svojho letu nedočkali. Cestovná kancelária Exim Tours ich rozviezla do hotelov, odletieť by mali dnes. Marketingový riaditeľ Exim Tours Stanislav Zíma povedal, že išlo zhruba o sto ľudí. Dôvodom bol problém s lietadlom.

Ďalšia rana pre Slovákov, ktorí milujú dovolenku v Chorvátsku: Táto správa vás nepoteší!

"Pokiaľ viem, tak klienti majú dnes danú presnú hodinu letu, kedy to letí. Došlo k nejakému technickému problému, čo sa týka lietadla. Nechceli sme, aby klienti čakali tak dlho, tak sme ich presunuli do hotelov," povedal Zíma.

Jeden z cestujúcich povedal, že museli na letisku čakať desať hodín bez informácií, než ich kancelária po polnoci z letiska odviezla. "Hlavne sme stále nevedeli, čo sa deje a čo sa bude diať. Bol proste zmätok. Hlavne chudáci malé deti, dlho bez jedla, bez pokrývok ležiace na zemi," napísal.

Podľa Zímy však o mimoriadnu situáciu nešlo. "Ak niekto rozhodne, že lietadlo musí prejsť leteckou kontrolou, tak v záujme bezpečnosti cestujúcich sme sa ani nesnažili vyvíjať tlak na leteckú spoločnosť," dodal. Klienti leteckých spoločností podľa neho navyše vedia, že pokiaľ dôjde k väčšiemu časovému omeškaniu, dostanú odškodné.

Podľa cestujúceho by mali odletieť náhradným spojom do Prahy s príletom o 15.10 h. Už teraz však pražské Letisko Václava Havla uvádza, že prílet bude oneskorený.

Viac o téme: DovolenkaLetiskoLetEgyptCetovná kancelária
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu