Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nočná mora dovolenkárov v Turecku: Nákaza v obľúbenom letovisku Slovákov, plná nemocnica

V obľúbenej dovolenkovej destinácii desiatky ľudí skončili v nemocnici. Zobraziť galériu (2)
V obľúbenej dovolenkovej destinácii desiatky ľudí skončili v nemocnici. (Zdroj: FB/HaberlerAlanya)

ALANYA – V obľúbenej turistickej destinácii najmä mladých ľudí skončilo 72 turistov v nemocnici. Podľa všetkého sa mali otráviť z pokazeného kuracieho mäsa.

Ešte minulý týždeň bolo v Alanyi v hoteli Akropol Resort hospitalizovaných 72 turistov – prevažne detí –, ktorí sa sťažovali na nevoľnosť, závraty a vracanie. Informuje o tom HaberlerAlanya na svojom Facebooku.

Ľudia sú presvedčení, že sa otrávili z jedla. Do 4-hviezdičkového hotela prišlo 25 sanitiek, aby odviezli ľudí do nemocnice. Podľa Hassana, jedného z hotelových hostí, čistota a hygiena bola katastrofálna.

„Bolo to čisté utrpenie. Ja som tiež ochorel, keď som sa kúpal v bazéne, aj ten bol špinavý. V reštaurácii som radšej jedol len šalát, aby som sa neotrávil. Po tom incidente prišla aj hygiena,“ povedal Hassan. Hotel tvrdí, že ľudia sa otrávili zo znečistenej vody z fontány.

V obľúbenej dovolenkovej destinácií
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/HaberlerAlanya)

„Nie je to pravda. Kúpil mäso po záruke, lebo šetrí, a pritom sa sám vyváža na luxusnom aute. Teraz sa to snaží zvaliť na znečistenú vodu z fontány, ale je to z tavuk (kuracie mäso),“ povedal pre Topky jeden z čašníkov, ktorý pozná majiteľa hotela Akropol Resort.

Viac o téme: TuristiOtravaHygienaTureckoAlanya
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu