Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kiska sa proti rozsudku v kauze pozemkov neodvolá: Zlyhal štát, je to právny absurdistan

Prezident Slovenska Andrej Kiska. Zobraziť galériu (2)
Prezident Slovenska Andrej Kiska. (Zdroj: Facebook/Andrej Kiska)

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska sa proti rozhodnutiu súdu v kauze Slavkov neodvolá. Na sociálnej sieti uviedol, že sa s Jánom Francom stretol a úprimne sa porozprávali. Ľudsky mu rozumie, a preto ďalšie kroky nepodnikne. Podľa prezidenta prišiel tento muž o pozemok podvodom, pretože takmer 20 rokov nikto netušil, že v prípade zlyhal štát aj notár.

Kiska na svojom profile na Facebooku uviedol, že sa stretol s Jánom Francom, s ktorým prehral súd o pozemky pod Tatrami. „Úprimne sme sa porozprávali a zo stretnutia som mal dobrý pocit,“ uviedol Kiska. 

Prezident sa neodvolá

„Osobne som mu povedal, že aj napriek konštatovaniu súdu v našom spore o pozemok, že sme obaja konali v dobrej viere, proti rozhodnutiu sa neodvolám. Neurobím to,“ uviedol s tým, že tak spraví napriek tomu, že viacerí renomovaní právnici mu potvrdili, že obsahuje množstvo nezmyslov, deformuje pohľad na vlastnícke práva a ide proti predchádzajúcim rozhodnutiam súdov v podobných veciach. „Je dobre, že človek, ktorý toto rozhodnutie vydal, sa pozície sudcu vzdal,“ napísal Kiska. 

Kiska sa proti rozsudku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Andrej Kiska)

Zlyhal štát aj notársky úrad, právny absurdistan

„Nebudem oponovať rozsudok okresného súdu, pretože pánovi Francovi ľudsky rozumiem. Prišiel o pozemok podvodom. Ja som to takmer 20 rokov netušil, keďže pri prevodoch zlyhal notársky úrad aj štát,“ ozrejmil prezident. „Boli sme dvaja, vlastnili sme rovnaký pozemok a katastru to nebolo divné, vôbec to nepreveril. Keby som chcel, mohol som pozemok dávno predať a pán Franc by sa dnes musel súdiť s niekým iným. Právny absurdistan,“ uviedol.


MIMORIADNE Kiska prehral spor v kauze Slavkov: Sudcu, ktorý rozhodol, chytili so zbraňou a kokaínom


„Predstavte si, že si kúpite byt a o dvadsať rokov niekto príde s tým, že vám nepatrí. Neprajem takúto situáciu zažiť nikomu z vás,“ povedal. Keby bol Kiska na mieste Franca, cítil by sa rovnako. „Tiež by som sa súdil. Samozrejme, vzniknutú škodu si budem vymáhať od človeka, od ktorého som pozemok kúpil. A verím, že tak ako dnes, aj v budúcnosti sa s pánom Francom ako Popradčania a skoro susedia ešte zopárkrát na káve stretneme,“ dodal Kiska.

Viac o téme: Andrej KiskaVeľký SlavkovJán Franc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu