Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

AKTUÁLNE Vysokopostaveného člena mafiánskej skupiny takáčovcov našli mŕtveho!

Zásah NAKA Zobraziť galériu (3)
Zásah NAKA (Zdroj: SITA/Polícia SR)

BRATISLAVA - Člen jednej z najsilnejších mafiánskych skupín, ktorá operovala v hlavnom meste, bol od mája 2020 na úteku. Polícia vtedy obvinili osem osôb, z toho dve zadržala. Martina Mikulca teraz našli mŕtveho.

Polícia v máji vykonala rozsiahlu akciu voči zločineckej skupine takáčovcov. Neskôr informovala o tom, že dve hľadané osoby sú na úteku. Boli nimi Martin Mikulec a Juraj Almáši. Podľa našich informácií informácií Mikulca našli v Českej republike v Zlíne. Žiaľ, obeseného. 

NAKA rozplieta prípad únosu syna podnikateľa Matoviča: Do väzby ide bývalý sudca aj kulturista

Zaujímavosťou je, že jeho telo našli práve v čase, keď na NAKA vypovedá jeden z najvyššie postavených členov gangu prezývaných Indián. Či jeho smrť súvisí práve s výsluchom Indiána, ukáže až vyšetrovanie. Indián má vypovedať v súvislosti s vraždou jedného z najvyššie postavených členov gangu, ktorého zabili v roku 2004.

Juraj Almáši a Martin
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Prezídium Policajného zboru SR)

Mikulec stál na čele takáčovského gangu zo Záhoria. Z peňazí zarobených nelegálnou činnosťou mal odvádzať 30 percent priamo bossovi Kudličkovi. Z týchto peňazí sa mali korumpovať policajti, prokurátori aj sudcovia. 

Najsilnejšia skupina

Takáčovci pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, Petržalke a v centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Zameriavali sa na výpalníctvo, gastronomické služby či herne. Neskôr začali pôsobiť aj na území Trnavského a Nitrianskeho kraja.

Popri skupinách sýkorovcov, piťovcov a svobodovcov boli takáčovci považovaní za najsilnejšiu skupinu operujúcu v hlavnom meste. Po smrti zakladateľa skupiny Jána Takáča v júli 2003, po zavraždení Róberta Pála a zastrelení Jozefa Surovčíka v Senci sa stal údajným bosom skupiny Ľubomír Kudlička, prezývaný Kudla.

Viac o téme: ObesenieSmrťTakáčovciMafiaMartin Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu