Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Obrovské razie NAKA proti extrémistom: Zadržali bubeníka Horkýže Slíže aj Rogela

V rukách polície mal skončiť Rastislav Rogel aj Marek Viršík (v červenej mikine). Zobraziť galériu (5)
V rukách polície mal skončiť Rastislav Rogel aj Marek Viršík (v červenej mikine). (Zdroj: Facebook, archív)

BRATISLAVA - Elitné komando je opäť v teréne. Ako informovala polícia prostredníctvom svojej facebookovej stránky, členovia NAKA zasahujú na viacerých miestach Slovenska. Akcia s krycím názvom "Šašovia" súvisí s extrémizmom. Medzi zadržanými má byť aj člen známej kapely Horkýže Slíže a exmanžel Zuzany Vačkovej Rastislav Rogel.

Polícia priblížila, že spomínaná akcia sa netýka len Slovenskej republiky. "Od skorého rána na viacerých miestach celého Slovenska zasahuje národná kriminálna agentúra proti extrémizmu. Ide o akciu s krycím názvom „ŠAŠOVIA“, ktorá prebieha aj v susednej krajine," uviedli v príspevku na sociálnej sieti. O ktorú susednú krajinu ide ale nepriblížili.

Podľa denníka Blesk.cz išlo o zásah v českom meste Děčín, kde vykonala prehliadku u bubeníka kapely Krátky proces Jozefa Pokorného.

Známe mená

V súvislosti s páchaním extrémistickej trestnej činnosti skončilo v rukách polície deväť osôb. "V súčasnosti ešte prebiehajú procesné úkony, preto ďalšie informácie poskytneme neskôr," dodala dopoludnia polícia. 

Prečítajte si aj: NAKA zadržala exmanžela Zuzany Vačkovej: PRVÉ SLOVÁ prekvapenej herečky!

Televízia Markíza ale priniesla informáciu, že medzi zadržanými je aj bubeník známej kapely Horkýže Slíže Marek Viršík. Taktiež aj Rasťo Rogel, u ktorého mali nájsť zberateľské predmety s nacistickou a hitlerovskou tematikou. 

Kapela Horkýže Slíže, ktorej členom je aj Marek Viršík (vľavo).
Zobraziť galériu (5)
Kapela Horkýže Slíže, ktorej členom je aj Marek Viršík (vľavo).  (Zdroj: Jan Zemiar)

Elitná polícia mala vykonať prehliadky bytov aj nahrávacieho štúdia. Už v minulosti denník SME upozornil, že spomínaná neonacistická skupina Krátky Proces, ktorej členom bol Rogel, nahrávala svoj album v HStudio, ktoré vlastní práve Viršík. Kapela Krátky Proces je známa propagovaním fašizmu.

„Netreba to riešiť, to sú hejterské záležitosti,“ odbil v roku 2016 Viršík telefonickú otázku SME, ako by sa k tomu vyjadril. 

Rastislav Rogel je exmanželom herečky Zuzany Vačkovej.
Zobraziť galériu (5)
Rastislav Rogel je exmanželom herečky Zuzany Vačkovej.

Hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová popoludní doplnila, že vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil zo zločinu výroby extrémistických materiálov a za pokračujúci zločin rozširovania extrémistického materiálu konkrétne Karola P., Rastislava R., Tomáša F., Jozefa P., Radovana K., Radoslava V., Róberta T., Mareka V. a Petra S..

"Obvinení  sa mali podieľať na výrobe hudobných albumov s extrémistickou tematikou. Procesné úkony naďalej pokračujú, viac informácií poskytneme v najbližších dňoch," znelo v oficiálnom stanovisku.

Viac o téme: AkciaNAKAHorkýže SlížeRastislav RogelŠašovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu