Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Brutálny útok v Petržalke, Arpáda (64) prepadli cestou do práce: Úder zozadu, tým sa teror neskončil

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V bratislavskej mestskej časti Petržalka došlo uplynulý utorok (22. októbra) k desivému útoku. Obeťou agresora sa stal 64-ročný Arpád, ktorý v skorých ranných hodinách smeroval do práce. Na incident upozornil syn napadnutého, ktorý verejnosť prosí o pomoc - pátra totiž po svedkoch ohavného činu.

Malo to byť ráno ako každé iné. Arpád išiel do práce, prechádzal aj cez petržalskú ulicu Kopčianska. Trasou síce nechodieva pravidelne, no v osudné ráno ho viezol sused, ktorý ho vysadil pred Železničnou stanicou Petržalka. V blízkosti jednej z okolitých firiem, približne medzi 05:15 a 05:30 hod., však došlo k incidentu, na ktorý by nepomyslel ani v najhoršom sne. V tom čase bol len približne tristo metrov od svojho cieľa.

K incidentu došlo približne v tejto lokalite.
Zobraziť galériu (2)
K incidentu došlo približne v tejto lokalite.  (Zdroj: Reprofoto/Googlemaps)

Vážne zranenia

Ako opísal syn Tomáš, agresor napadol svoju obeť zozadu do hlavy, keď to nečakala. Domnieva sa, že silný úder otcovi uštedril pravdepodobne baseballovou palicou. Tým však teror neskončil. Útočník pokračoval sériou silných úderov na zemi. "Ocinovi spôsobil ťažké ublíženie na zdraví. Utrpel početné zlomeniny a vážny úraz hlavy, na následky ktorého musel podstúpiť operáciu," upresnil Tomáš. Opísal, že podľa slov jeho otca išlo jednoznačne o muža, ktorý bol vyšší ako napadnutý, teda mal výšku cez 170 centimetrov.

Zásah záchranárov potvrdila aj ich hovorkyňa Alena Krčová. "Môžem potvrdiť, že sme mali na tiesňovej linke 155 nahlásené napadnutie muža, ktorý krváca z hlavy. Záchranári ho po ošetrení s úrazom hlavy a zranenou hornou končatinou pri vedomí transportovali do nemocnice," vyjadrila sa. 

Išlo o lúpež?

Aký bol ale dôvod útoku? Syn napadnutého si myslí, že mohlo ísť o lúpežné prepadnutie. Keďže sa obeť v šoku pokúšala brániť a naokolo boli ľudia, z úlovku napokon nebolo nič. Prípadom sa už podľa slov Tomáša zaoberá aj polícia. Ocenil ich ústretovosť a úsilie. "Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V trestné stíhanie, vo veci trestného činu ublíženia na zdraví. Ojasňovaním presných okolností tohto prípadu sa v súčasnosti zaoberáme, po páchateľovi intenzívne pátrame," reagoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Syn chce ale taktiež podať pomocnú ruku v dolapení páchateľa. "Touto cestou by som chcel poprosiť všetkých svedkov a slušných ľudí, aby v prípade akýchkoľvek informácií kontaktovali políciu," napísal na sociálnej sieti. Na príspevok už reagovali stovky ľudí.

Pre topky.sk dodal, že verí, že sa ozve žena, ktorá mala byť údajne priamym svedkom udalosti. Keďže bol jeho otec po útoku v šoku a z miesta aj napriek vážnym zraneniam odkráčal do práce, a až odtiaľ mu zavolali pomoc, zľahla sa po nej zem.

V prípade, že ste na vlastné oči videli spomínaný incident, nahláste to priamo na známom telefónnom čísle 158, alebo osobne na policajnom oddelení.

Viac o téme: NapadnutieBratislavaPetržalka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu