Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MIMORIADNE Szabó s Marčekom majú na krku ďalšie obvinenie: FOTO Polícia našla vražednú zbraň

Obvinený Miroslav Marček Zobraziť galériu (4)
Obvinený Miroslav Marček (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

KOLÁROVO - Vyšetrovateľ Národnej protizločineckej jednotky NAKA vzniesol obvinenie Tomášovi Szabóovi a Miroslavovi Marček za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy podnikateľa. Obaja sú obvinení aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka.

Bratranci Miroslav Marček a Tomáš Szabó sú momentálne vo väzbe pre obvinenie v prípade úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zabili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. K úkladnej vražde Kuciaka im pribudlo ďalšie obvinenie. V roku 2016 mali zavraždiť podnikateľa Petra Molnára z Kolárova.

MIMORIADNE Szabó s Marčekom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Tomas Sz.)

"Vyšetrovateľ národnej protizločineckej jednotky NAKA vzniesol obvinenie osobám T. S. a M. M. pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy podľa § 144 ods. 1, ods. 2 písm. e) f) Trestného zákona. Obvinení muži po vzájomnej predchádzajúcej dohode v decembri 2016 strelnou zbraňou zavraždili poškodeného P. M. po násilnom vniknutí do jeho rodinného domu s cieľom získať majetkový prospech," informovala polícia na sociálnej sieti. Polícia našla aj vražednú zbraň. 

Vražednú zbraň našla polícia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Vražednú zbraň našla polícia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Natrel ich Andruskó

To, že dvojica mala zavraždiť podnikateľa Molnára, povedal polícii ďalší z obvinených v prípade vraždy Kuciaka Zoltán Andruskó. Dlho bol jediným, ktorý s políciou spolupracoval. Neskôr sa k nemu pridal aj Marček, keď sa priznal, že to mal byť on, kto strieľal na Kuciaka a Kušnírovú. V prípade sú obvinení aj Alena Zsuzsová a Marián Kočner. Okrem Kočnera sú v prípade Kuciakovej vraždy všetci stíhaní vo väzbe, Kočner je vo väzbe pre údajné falšovanie zmeniek televízie Markíza. 

Dôvodom vraždy Petra Molnára mali byť peniaze. Nehybné telo podnikateľa našla ešte v piatok 16. decembra 2016 skoro ráno jeho sestra, ktorej nedvíhal telefón. Peter bol rozvedený a v dome v Kolárove žil sám. Podľa polície ho vrah najskôr strelil do kolena a potom zozadu do hlavy.

Viac o téme: SmrťVraždaObvinenie Ján KuciakMiroslav MarčekTomáš Szabó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu