Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Exmanažér Smeru žiadal Kočnera o pomoc: Na ich SMS-ky si posvieti generálny prokurátor

Marián Kočner
Marián Kočner (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

BRATISLAVA – Komunikáciu Mariana Kočnera a exmanažéra Smeru-SD Viktora Stromčeka bude skúmať Generálna prokuratúra (GP) SR. Informuje o tom Televízia Markíza na svojom spravodajskom webe tvnoviny.sk.

Na verejnosť sa v stredu (15. 5.) dostala komunikácia medzi Stromčekom a Marianom Kočnerom.  Správy zachytili vyšetrovatelia protizločineckej jednotky NAKA z mobilu podnikateľa v trestnej veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Komunikáciu bude podľa Televízie Markíza teraz skúmať Generálna prokuratúra SR.  "Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár uložil pokyn prvej námestníčke generálneho prokurátora, aby identifikovala spomínanú trestnú vec a preverila jej vybavenie cestou Krajskej prokuratúry Bratislava, ktorá bude o výsledku informovať GP SR," potvrdila Televízii Markíza hovorkyňa GP Andrea Predajňová. 

Stromček si s Kočnerom písal cez mobilnú aplikáciu WhatsApp, rovnako ako s daňovým podvodníkom Ladislavom Baštrnákom. Podľa Televízie Markíza ten ho kontaktoval v súvislosti s nejakou trestnou vecou, ktorú vyšetrovali na obvodnom oddelení polície v Bratislave. Televízia tvrdí, že všetky správy sú zo 6. 6. 2017.

Prvá je v spise zachytená od Mariana Kočnera. Stromčeka žiada o nasledovné údaje: "Zdravím Viktor. Potreboval by som k tej záležitosti nasledovné informácie: 1. kde sa vec vyšetruje (presné oddelenie), 2. ak viem, tak aj meno vyšetrovateľa, 3. ak vieme, tak aj meno dozorového prokurátora. Podľa toho odporučím vhodného právneho zástupcu. Marian Kočner." "Stromček zisťoval mená vyšetrovateľa a prokurátora. V ten istý deň Viktor Stromček reaguje na Kočnerovu správu s tým, že mu zistil meno vyšetrovateľa aj prokurátora," uvádza televízia. 

Viac o téme: Viktor StromčekMarián KočnerVražda Jána Kuciaka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu