Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ten ešte žije?! Člen Black Sabath nechápe, že Keith Richards je stále medzi živými

Tony Iommi Zobraziť galériu (5)
Tony Iommi (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Anglický hudobník Tony Iommi je prekvapený, že 74-ročný gitarista kapely The Rolling Stones Keith Richards je ešte stále nažive. Muzikant je totiž známy aj búrlivým spôsobom života, počas ktorého užíval drogy a nevyhýbal sa ani alkoholu. O štyri roky mladší Iommi to uviedol v rozhovore pre škótske noviny The Herald.

"Videl som veľa priateľov a iných ľudí z tohto biznisu, ktorí užívali drogy a robili ďalšie veci a napokon zomreli. Napríklad taký John Bonham (zosnulý bubeník Led Zeppelin). John bol môj dobrý priateľ. Jednoducho zostanete sami, znudení v hoteli a skúšate nájsť niečo, čo vás prenesie niekam inam. Videli sme to aj na Lemmym (zosnulý spevák Motörhead), ktorý bol typický predstaviteľ rock'n'rollu. To isté platí aj v prípade Keitha Richardsa. Naozaj ma udivuje, že je stále nažive. Klobúk dolu pred ním," vyjadril sa niekdajší člen už nefungujúcej kapely Black Sabbath.

Iommi, ktorému v roku 2012 diagnostikovali lymfóm, tiež prezradil, ako vyzerá jeho bežný deň. "Vstanem o 6:15, čo je pre mňa naozaj netypické. Potom si dám raňajky, idem von so psom a hrám na gitare. Čas okolo mňa len tak letí. V súčasnosti žijem tak, ako hocikto iný," objasnil.

Anthony Frank "Tony" Iommi spoluzakladal v roku 1968 v Birminghame spomínanú kapelu Black Sabbath, pričom okrem neho boli zakladajúcimi členmi aj Ozzy Osbourne, Geezer Butler a Bill Ward. S formáciou vydal v roku 2013 posledný album 13, na ktorom bubnuje Brad Wilk. S nahrávkou po druhý raz dobyli UK Chart, pričom predtým sa im to podarilo s druhým albumom Paranoid (1970). Iommi má na konte aj tri sólovky - Iommi (2000), The 1996 DEP Sessions (2004) a Fused (2005). S už nefungujúcou formáciou Heaven & Hell vydal štúdiovku The Devil You Know (2009). Magazín Rolling Stone ho v rebríčku 100 najlepších gitaristov všetkých čias zaradil na 25. miesto.

Viac o téme: Keith RichardsTony Iommi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu