Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dag Palovič šokoval Adelu: PRVÝKRÁT priznal svoju poruchu... Trpí týmto syndrómom!

Dag Palovič Zobraziť galériu (2)
Dag Palovič (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Od minulého roka sa verejne hovorí o zdravotnom stave bývalého moderátora Daga Paloviča. Prežil totiž naozaj nepeknú nehodu, po ktorej mu museli amputovať nohu. Najnovšie ale prezradil, že trpí aj sociálnou poruchou z autistického spektra.

Dag Palovič bol hosťom Adely Vinczeovej v šou Trochu inak, kde sa vrátil aj k svojej ťažkej nehode. Keď sa na svojej motorke pokúšal odbočiť vľavo, narazilo do neho auto a museli ho vrtuľníkom prevážať do nemocnice. 

„Bol som dva týždne v umelom spánku, mal som asi tri – štyri smrteľné diagnózy, ďalšie štyri devastačné poranenia – krvácanie do mozgu, fraktúra lebky, zlomené rebro, zakrvácané pľúca, chýbajúca noha, rozlámaná ruka, jeden stavec hrudný rozlámaný, štyri poškodené...” vyrátal a dodal, že o amputovanej nohe sa dozvedel až po troch či štyroch týždňoch. 

Našťastie sa zdá, že zotavovanie napreduje naozaj dobre a Dag už aj vyzerá oveľa zdravšie ako predtým. 

Dag Palovič šokoval Adelu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: RTVS, Instagram DP)

Samozrejme, pri takýchto životných ranách nejde len o fyzický, ale aj duševný stav. V tomto má Dag výhodu, že sa venuje mentálnym tréningom a dokáže aj sám sebe pomôcť zmieriť sa s ranami osudu. Pri tejto téme prezradil, že už má aj jednu celoživotnú diagnózu. „Ja mám chorobu autistického spektra, Aspergerov syndróm,” priznal verejne.

A Adela bola naozaj šokovaná, pretože doteraz to netušila. „Máš? To máš naozaj? To som nevedela,” zareagovala zmätene. „Vraj, keď más vyššie IQ a EQ, tak to nevidno,” vysvetlil Dag, prečo si na ňom doteraz nikto nič nevšimol. Exmoderátor má takú vysokú inteligenciu, že patrí do Mensy, no presné číslo svojho IQ neprezentuje. „To sa nehovorí, ale teda nad 130,” povedal. 

Aspergerov syndróm patrí do spektra sociálnych porúch, ovplyvňuje spôsob, akým ľudia vnímajú svet a nadväzujú vzťahy s druhými. 

Viac o téme: Dag Palovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu