Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Maličkú dcérku Beňovej trápi infekčné ochorenie: Môžu za to detské kútiky… FOTO Preboha, chúďa dieťa!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: FB, archív M.B.)

BRATISLAVA - Jeseň a začínajúca zima je obdobím, kedy mnohí z nás čelia rôznym ochoreniam. V tomto čase medzi tie najbežnejšie patria rôzne chrípky či nachladnutia, no z dôvodu poklesnutej imunity organizmu môžeme "lapnúť" aj všeličo iné...

Svoje o tom vie aj politička Monika Beňová, ktorá je mamou dvojročnej Ley. Nádherné dievčatko rastie ako z vody, dostáva sa jej príkladnej zdravotnej starostlivosti, no jej detský organizmus sa aj napriek tomu aktuálne pasuje s infekciou, ktorá u detí jej veku nie je až taká bežná ako u dospelých.

Hovoríme o takzvanom "jačmeni", ktorý postihuje oči. Ide o infekciu mazovej žľazy pri mihalnicovej folikule na očnom viečku, ktorá sa upchá nečistotami alebo odumretými kožnými bunkami. Vo väčšine prípadov sú za ňu zodpovedné baktérie zvané stafylokoky.

Maličkú dcérku Beňovej trápi
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

A hoci ide o pomerne bežnú infekciu, vie zarobiť na poriadny problém a vyzerá celkom strašidelne. A to najmä v prípade, keď kvôli jačmeňu opuchne kompletne celé viečko, až to vyzerá tak, že človek má výrazne väčšie oko. No a presne tak teraz vyzerá maličká dcérka Moniky Beňovej. 

„Tak sa boríme s “jačmeňom”. Včera to ešte vyzeralo ako začervenané viečko, dnes ráno Leu zobral tatino k doktorke a dostala recept na mastičku. Začali sme s Leuškou chodiť viac do detských kútikov a herní a teda výsledok je, že krstný schytal hnisavú angínu a Lea jačmeň,” napísala Beňová, ktorá k príspevku priložila aj fotografiu svojej chorej dcérky. 

Jej očko síce vôbec nevyzerá dobre, no veríme, že maličká sa dá čoskoro do poriadku a prajeme jej veľa zdravia!

Viac o téme: Monika Beňová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu