Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ťažké stavy slovenského moderátora: SKONČIL v práci…VYHORENIE a pomoc psychológa!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - V decembri tú budú už dva roky, odkedy bývalý moderátor Michal Sabo oznámil, že sa svoju kariéru rozhodol po viac ako dvadsiatich rokoch zavesiť na klinec. K tomuto radikálnemu kroku ho doviedli psychické problémy. Krátko pred ukončením moderátorskej kariéry totiž začal hovoriť o problémoch s depresiami a priznal, že v čase, kedy bojoval s vlastnou psychikou, už samého seba ani nespoznával…

Dnes je Michal známy skôr ako eko bloger, keďže sa aktívne a mimoriadne zanietene venuje životnému prostrediu. Táto téma pre neho bola blízkou už v čase, keď oznámil, že po dlhých rokoch ako moderátor končí. Radikálne rozhodnutie urobil počas korony, no a, ako sme spomínali, doviedla ho k tomu vlastná psychika, depresie a dnes už priamo hovorí o syndróme vyhorenia.

O tom, čo v čase boja so svojimi vnútornými démonmi prežíval, teraz hovorí ešte o čosi otvorenejšie. Najnovšie sa rozpísal v príspevku na sociálnej sieti, kde opísal, aké pocity ho počas tohto temného duševného obdobia sprevádzali. Ako bez duše. Bez chute, bez zápachu, respektívne bez farby a energie. Unavený. Demotivovaný. Nevrlý. Bez chute do jedla. So zhoršeným ekzémom. Tých príznakov bolo čoraz viac a bolo nemožné Ich ignorovať,“ opísal Michal, pričom uviedol, že to, že je iný, si všimli aj ľudia z jeho bezprostredného okolia.

Ťažké stavy slovenského moderátora:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram MS)

„Keď sa ma blízki pýtali, čo je so mnou, nedokázal som opísať ten stav, ktorom som sa nachádzal. Nevedel som artikulovať to, že nemám kapacitu sa nadchnúť, neviem dať sám sebe žiadnu novú výzvu, že idem na automatiku, ktorá síce technicky môže byť OK, ale to „sivo“ ma vnútorne zožiera,“ rozpísal sa bývalý moderátor s tým, že v tomto čase sú to už dva roky, odkedy sa rozhodol vyhľadať odbornú pomoc a vkročil do ambulancie psychologičky.

V príspevku vzápätí opísal tému vyhorenia, čo prežíval, keď si uvedomil, že má psychické problémy, ako sa osamote zrútil, no a aj to, prečo bol pre neho nový štart niečím, čo opísal ako skok z útesu. Viac sa dozviete v jeho pôvodnom texte nižšie:

Viac o téme: Michal Sabo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu