Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zlámaný Boris Kollár v nemocnici po autonehode: POMOC s nákladnou liečbou… Stojí až milión eur!

Boris Kollár neodmietol pomôcť s nákladnou liečbou. Zobraziť galériu (4)
Boris Kollár neodmietol pomôcť s nákladnou liečbou. (Zdroj: Facebook/Sme rodina)

BRATISLAVA - Koncom októbra mal predseda Národnej rady Boris Kollár (55) desivú autonehodu. Vo vážnom stave skončil v nemocnici. Dodnes je pripútaný na lôžko. Napriek tomu neodmietol pomôcť s nákladnou liečbou, ktorá stojí milión eur!

Borisovi Kollárovi sa priamo do nemocnice ozval moderátor Vilo Rozboril. V jeho relácii V siedmom nebi totiž rieši už dávnejšie medializovaný prípad malej Lívie, ktorá bojuje s neliečiteľnou a smrteľnou chorobou. Jedinou nádejou na zlepšenie jej zdravotného stavu je experimentálna liečba v Amerike, ktorá je však šialene drahá. 

Dievčatko sa pritom narodilo po bezproblémovom tehotenstve ako zdravé bábätko. Lepšie povedané, nič nenasvedčovalo tomu, že by sa od iných detí niečím líšila. Po čase si však rodičia všimli, že malá princezná vo vývoji nenapreduje ako ostatné deti. Po rôznych vyšetreniach lekári vyriekli šokujúci ortieľ. Diagnóza znela: Canavanova choroba. 

Malí Lívia trpí Canavanovou chorobou.
Zobraziť galériu (4)
Malí Lívia trpí Canavanovou chorobou.  (Zdroj: TV JOJ)

Prognózy boli veľmi zlé - podľa slov odborníkov sa detičky s týmto ochorením dožívajú maximálne 10 rokov, pretože sa nedá nijako liečiť. Je však možnosť experimentálnej génovej liečby v Amerike. Liečivo by po jednorázovom aplikovaní do poškodenej časti mozgu malo chorobu zastaviť a dokonca spustiť regeneráciu zničených mozgových buniek. 

Mama malej Lívie sa nevzdáva a usporiadala zbierku na nákladnú liečbu.
Zobraziť galériu (4)
Mama malej Lívie sa nevzdáva a usporiadala zbierku na nákladnú liečbu.  (Zdroj: TV JOJ)

Liečba je dohodnutá, výroba lieku trvá 10 mesiacov. No aby mohol byť podaný do konca roka 2021, mal by byť uhradený už v januári. No problémom je, že rodinu to bude kompletne stáť milión eur. Na transparentnom účte, ktorý zriadili, je však doposiaľ vyzbieraných len necelých 370 tisíc eur! Aj preto moderátor oslovil predsedu Národnej rady. 

Ten aj napriek vážnym zraneniam, s ktorými leží v nemocnici, podal pomocnú ruku a mame malej Lívie poslal 10 tisíc eur. No to stále nestačí. Celý príbeh si pozriete dnes večer na Jojke!

Boris Kollár poslal na liečbu malej Lívie 10 tisíc eur.
Zobraziť galériu (4)
Boris Kollár poslal na liečbu malej Lívie 10 tisíc eur.  (Zdroj: TV JOJ)

Viac o téme: Boris Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu