Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Jožo Ráž už strieľať nebude: Spevák prišiel o zbrojný preukaz... Karma za nechutné video?

Jožo Ráž v klipe mieril zbraňou na novinára s vrecom na hlave po vzore Islamského štátu.. Zobraziť galériu (4)
Jožo Ráž v klipe mieril zbraňou na novinára s vrecom na hlave po vzore Islamského štátu.. (Zdroj: Youtube/Warner Music Gold)

BRATISLAVA - Vyzerá to tak, že Jožo Ráž (65) má vážny problém. Spevák si v minulosti už niekoľkokrát ako držiteľ zbrane zavaril. Pred niekoľkými rokmi chcel strieľať po Číňanoch a posledné guľky nechať pre seba a svoju rodinu, minulý rok zasa nakrútil odporný videoklip, kde pištoľou mieril na novinára. Najnovšie sa zdá, že spevák už dostrieľal. Zbrojný preukaz mu vraj zabavili!

Informáciu o tom, že Ráž prišiel o zbrojný preukaz, priniesol portál aktuality.sk. Redakcia má k dispozícii policajné uznesenie, z ktorého vyplýva, že spevák už nemá povolenie k držaniu zbrane. „Príslušným správnym orgánom bolo zistené, že osoba Jozef Ráž už nie je držiteľom zbrojného preukazu,” uvádza sa v dokumente podľa spomínaného portálu. 

Galéria: Jožo Ráž a kapela Elán
Ráž sa nikdy netajil tým, že vlastní strelné zbrane, bez obalu dokonca uviedol aj to, v akom prípade by ich neváhal použiť. „Nie som nijaký rasista, ale Číňanov sa bojím. Je ich veľmi veľa. Preto mám doma dve búchačky. Keď sem dorazí táto ázijská vlna, tak prvých štyridsaťpäť Číňanov zastrelím a posledné tri guľky si nechám pre seba a svoju rodinu,” nechal sa počuť pred ôsmimi rokmi v rozhovore pre magazín Instinkt. Po jeho slovách zakročila aj polícia, no zbrojný preukaz mu napokon zostal. 

Jožo Ráž prišiel o zbrojný preukaz
Zobraziť galériu (4)
Jožo Ráž prišiel o zbrojný preukaz  (Zdroj: TASR)

Za obdobne agresívne gesto sa dá považovať aj posledný videoklip kapely Elán. V neslávne známom videu Ráž mieri na hlavu novinára zbraňou, z tej sa neskôr vykľuje hračkárska pištoľ a muža iba postrieka vodou. Väčšina verejnosti aj známych osobností skupinu za toto konanie odsúdila, počinom sa napokon zaoberala aj prokuratúra, záver bol však taký, že k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu nedošlo. Dnes však už Ráž podľa zákone môže vlastniť akurát len hračkárske zbrane.

Viac o téme: ElánJožo RážZbrojný preukaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu