Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slovenská herečka obeťou krádeže: Zasahovala HAKA... Páchateľovi hrozia 3 roky!

Slovenskej herečke ukradli auto! Zobraziť galériu (8)
Slovenskej herečke ukradli auto! (Zdroj: Instagram E.S.)

BRATISLAVA – Stala sa obeťou krádeže! Krátko pred Vianocami herečke Eve Sakálovej (34) odcudzili vozidlo z Račianskeho mýta. Do pátrania po aute sa pustila HAKA a v prvý januárový utorok oznámili majiteľke radostnú správu. Páchateľovi však hrozí väzenie na 3 roky a došlo aj na vyhlásenie vojny...

Krátko pred Vianocami a vám zmizne auto. To si nechce nik ani len predstaviť, nieto ešte zažiť. A predsa si tým prešla herečka Eva Sakálová, ktorú si verejnosť pamätá najmä zo seriálu Panelák, kde si zahrala po boku Romana Luknára. Niekedy medzi 17. a 23. decembrom jej niekto odcudzil auto z Račianskeho mýta. Do prípadu a pátrania sa zapojila HAKA, ktorej, ako informuje portál noviny.sk, sa včera auto podarilo nájsť.

Herečke Eve Sakálovej pred Vianocami ukradli auto.
Zobraziť galériu (8)
Herečke Eve Sakálovej pred Vianocami ukradli auto.  (Zdroj: Instagram ES)

„Včera sme dostali informácie, že vozidlo by sa mohlo nachádzať v tejto lokalite. My sme lokalitu prepátravali, ale tento objekt bol uzavretý. Dnes ráno sme v pátraní pokračovali a ráno to bolo potvrdené,“ vyjadril sa Štefan Farkas z HAKA pre noviny.sk. Vozidlo sa snažila skupina vypátrať aj prostredníctvom Facebook, kde práve Farkas zdieľal informácie o aute. To malo byť ľahko rozpoznateľné najmä vďaka nálepkám, ktoré ho zdobili.

Herečka sa naozaj veľmi potešila, keď jej štvorkolesového tátoša našli. „Nádej tam bola, keďže som mala dobré referencie. Som si hovorila, že neviem, kto to zobral, ale tak som si len hovorila - prosím, vráť mi to. Verila som, modlila som sa, samozrejme, nečakala som. Ťažko sa to popisuje, šťastie, vďačnosť,“ uviedla Eva Sakálová.

Hľadanie vozidla prebiehalo aj cez facebookovú skupinu HAKA - Hľadá sa auto krádeže automobilov.
Zobraziť galériu (8)
Hľadanie vozidla prebiehalo aj cez facebookovú skupinu HAKA - Hľadá sa auto krádeže automobilov.  (Zdroj: Facebook HAKA)

Ako uviedol Farkas, zlodej vymenil ŠPZ-ky. Namiesto tabuliek s evidenčným číslo zmiznutého Volkswagenu Polo boli na vozidle použité značky z bielej Toyoty Corolly. „V poradí sa jedná už o 166. ukradnuté auto, ktoré sme vďaka našej aplikácii a členom skupiny HAKA objavili,“ povedal. Zlodej si poriadne zavaril a dokonca mu hrozí posedenie v chládku na tri roky. Sakálová auto zatiaľ nemá, no už čoskoro sa ho dočká. Na miesto nájdenia sa totiž dostavil ešte kriminalistický technik, ktorý vozidlo zdokumentoval a tiež zabezpečil prípadné stopy. Napokon vzala auto odťahová služba na expertízu a až potom bude vrátené Sakálovej.

Aj vďaka dobrým a nápomocným ľuďom, ktorí sú súčasťou facebookovej skupiny či používajú aplikáciu HAKA, sa mnohé autá našli. A pátracia skupina rozhodne nemieni poľaviť. Ba práve naopak. „Posledné dva týždne máme toľko práce, že nevieme, čo skôr. Zlodeji dostávajú veľký výprask. V roku 2019 ho dostávali poriadny. A 2020 ich čaká peklo, môžu sa tešiť na vojnu,“ vyhlásil tvrdými slovami boj so zlodejmi Farkas.

Auto Evy Sakálovej napokon HAKA našla. Páchateľovi hrozia 3 roky vo väzení.
Zobraziť galériu (8)
Auto Evy Sakálovej napokon HAKA našla. Páchateľovi hrozia 3 roky vo väzení.  (Zdroj: Nový Čas)

Viac o téme: Eva Sakálová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu