Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kandidátka v Smere je hotová: Oznámia ju zajtra, šušká sa však o veľkom prekvapení!

Peter Pellegrini a Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Peter Pellegrini a Robert Fico (Zdroj: TASR - František Iván)

BRATISLAVA - V Smere je už nejaká dohoda, ako by strana mala ísť do volieb. Potvrdil to premiér a podpredseda Smeru Peter Pellegrini. Podrobnosti hovoriť nechce, necháva to na stredajšiu tlačovú konferenciu strany. Podľa neho by mal o takýchto veciach informovať šéf strany.

Na otázku, či bude predseda Smeru Robert Fico na kandidačnej listine pre budúcoročné voľby, uviedol, že má na to ako predseda plné právo. Pellegrini zároveň nateraz nepotvrdil, že on bude lídrom kandidátky. Takéto veci má podľa neho oznamovať predseda strany.

Kandidátka musí byť kvalitná

„Pre mňa a nás všetkých budú dôležité mená, aby kandidátka bola kvalitná. Chcem garantovať, že nemáme iné spoločné ciele ako udržať stranu Smer ako úspešnú. Urobím všetko pre to, aby Smer-SD aj naďalej patril k najúspešnejším a najstabilnejším politickým subjektom v krajine,“ povedal Pellegrini. O menách na kandidačnej listine hovoriť nechce, listina sa bude podľa Pellegriniho schvaľovať zrejme koncom novembra.

Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Glob.sk / Peter Korček)

Kandidačná listina by podľa jeho slov mala ponúknuť kvalitu a vytvoriť čo najväčší koaličný potenciál. Preto budú pri jej tvorbe v Smere podľa Pellegriniho zvažovať mená citlivo. O vzťahu s Ficom povedal, že sú dvaja dospelí ľudia, ktorí môžu mať na veci rozdielne názory, ale vedú medzi sebou konštruktívne debaty, ktoré môžu stranu posúvať ďalej. O funkcii predsedu strany nehovorili. „Predsedu máme. My sme sa venovali voľbám, kandidačnej listine, stratégii, ale o predsedníckej stoličke nediskutujeme,“ uviedol.

Fico má plné právo byť na kandidátke

Pellegrini sa dnes stretol s Ficom a hovorili o kandidátke, informovať o tom budú pravdepodobne v stredu, povedal premiér. „Má plné právo byť na kandidátke,“ povedal Pellegrini o Ficovi, s ktorým hovoril v centrále Smeru. Pellegrini zároveň doplnil, že jeho a Ficove predstavy o kandidátke a stratégii sa približujú. „Nečakajte nič dramatické, rozkol alebo rozchod,“ povedal premiér.

Na otázku, či by mali byť na kandidátke Tibor Gašpar alebo Robert Kaliňák, premiér odpovedal jasne. „Ja som sa už jasne vyjadril k týmto menám,“ povedal Pellegrini. O funkcii predsedu strany spolu nehovorili. O tom, že jednotkou na kandidátke bude Peter Pellegrini ako prvý informoval glob.sk

Fico by už nemal bývať v komplexe Bonaparte

Predseda Smeru-SD Robert Fico už pravdepodobne nebýva v komplexe Bonaparte. „Podľa mojich informácií tam už asi nebýva,“ povedal v utorok premiér Peter Pellegrini po pravidelnom straníckom stretnutí v centrále Smeru. Byt mal Ficovi prenajímať podnikateľ Ladislav Bašternák, ktorého v marci odsúdili v kauze neodvedenia dane a poistného na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Bašternákovi prepadol majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu. Expremiér v marci avizoval, že ak pôjde byt do dražby, nekúpi ho.

Viac o téme: Parlamentné voľbySlovenskoSmer-SDPeter PellegriniRober Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu