Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Gabika náhodou vošla do pivnice svojej susedy: Neverila tomu, čo v nej našla

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/KR PZ v Trnave)

SOLČANY - Ak aj vy v týchto dňoch zavárate uhorky či inú zeleninu, možno vám príde vhod tip našej čitateľky, ktorá sa náhodou ocitla v komore svojej bývalej susedy. Naďabila tam totiž na zaváraniny, ktoré ponúkajú nielen kulinársky, ale aj vizuálny zážitok.

Vaše tipy

Pri pohľade na zaváraniny tety Hely zo Solčian pri Topoľčanoch vám určite napadne staré porekadlo, ktoré hovorí, že "keď dvaja robia to isté, nikdy to nie je to isté". A takto reagovala aj naša čitateľka, ktorá sa úplnou náhodou ocitla v komore svojej niekdajšej susedy. "Keď som uvidela jej zavarené uhorky, neverila som vlastným očiam. Z každého pohára sa na mňa usmievali srdiečka alebo kvetinky. Hneď som mala lepšiu náladu," uviedla. 

FOTO Gabika náhodou vošla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Gabiku prekvapilo najmä to, že dôchodkyňa to všetko vymyslela sama, pretože sa podľa vlastných slov páčia pekné veci a rada sa hrá. "Najskôr som robila smajlíkov, potom mi napadlo, že môžem využiť aj iné formičky. Chce to len trochu trpezlivosti a väčšie uhorky, napríklad šalátové. Úspech je zaručený aj vtedy, keď vykrojené kúsky uhoriek natlačíte pod sklo pohárov bez ozdôbok. Ale keď som ich prikrášlila čiernym korením, červenou paprikou či mrkvou, vyzerali oveľa krajšie," povedala Hela. 

FOTO Gabika náhodou vošla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

FOTO Gabika náhodou vošla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

A hoci ona sama nemá vnúčatá, myslí si, že takéto zaváranie by určite motivovalo aj deti, ktoré by z väčších uhoriek s radosťou vykrajovali rôzne tvary. Stačia na to len formičky na cesto, trochu korenia, kúsok mrkvy alebo červenej papriky a samozrejme nejaký čas navyše. "Ale veď každá práca ide lepšie, keď je pri nej zábava a všetci sa potešia z krásneho výsledku," dodáva kreatívna gazdinka. 

Viac o téme: PivnicaZaváraniny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu