Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

AKTUÁLNE Obvinený v prípade vraždy Kuciaka sa mal priznať, že strieľal

Obvinený Miroslav Marček Zobraziť galériu (2)
Obvinený Miroslav Marček (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

SLÁDKOVIČOVO/VEĽKÁ MAČA - Ďalší týždeň pokračujú výsluchy obvinených z úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Dnes od rána vypočúvali Miroslava Marčeka, ktorý mal byť šoférom a Tomáša Szabóa mal priviezť do Veľkej Mače. Podľa zatiaľ oficiálne nepotvrdených informácií sa mal priznať k tomu, že práve on strieľal.

Informácie zverejnila na sociálnej sieti RTVS. Podľa ich informácií sa Miroslav Marček priznal k účasti na chladnokrvnej vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Na NAKA v Nitre sedel takmer šesť hodín a mal sa podľa nepotvrdených informácií priznať k tomu, že práve on strieľal minulý rok vo februári na Kuciaka a jeho partnerku. 

Marčeka vypočúvali

Po výsluchu zobrali vyšetrovatelia Marčeka do Sládkovičova a do Veľkej Mače, kde s ním robia vyšetrovacie úkony. Informuje o tom televízia Joj. Marčekova právna zástupkyňa pre televíziu potvrdila, že Marček na dopoludňajšom výsluchu vypovedal podrobne k vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Marčeka priviezla polícia najskôr na benzínovú pumpu v Sládkovičove, odtiaľ policajná kolóna, ktorá zastavila premávku, smerovala do Veľkej Mače. 

Obvineného Miroslava Marčeka odvážajú z výsluchu v NAKA

Advokáti sa vyjadrovať nechceli

Advokáti sa k priebehu výsluchu vyjadrovať nechceli. Obhajca Mariana Kočnera Marek Para iba potvrdil, že jeho klient aj naďalej trvá na svojej nevine. „Ja som ešte stále nebol v spise a nemám vedomosť o tom, či dnešný úkon bol vyžiadaný obvineným, alebo ho pán prokurátor alebo vyšetrovateľ nariadil sám zo svojej iniciatívy. K obsahu tohto výsluchu sa nebudem vyjadrovať, pretože už som sám pred časom napadol úniky zo spisu a nepovažujem za produktívne takto čiastkovať jednotlivé dôkazy a podsúvať ich bez súvislostí. Nebudem sa vyjadrovať aj preto, že ešte budú prebiehať ďalšie úkony,“ uviedol Para.

Kočnerov obhajca po vypočutí obvineného Miroslava Marčeka

Obhajca Kočnera zdôraznil, že zatiaľ ako jediný z advokátov stále nemá možnosť nahliadnuť do spisu. „Komunikujem s ostatnými obhajcami veľmi sporo, nie sme v nejakom bližšom vzťahu. Oni prístup do spisu majú, čo vyplýva z toho, že oni už sú účastní na konaní dlhšie, zatiaľ čo ja iba krátko. Ale stále som sa nestotožnil s tým, prečo práve ja nemám prístup do spisu,“ skonštatoval.

Para zároveň opätovne spochybnil presvedčivosť dôkazov, na základe ktorých bol Marian K. z vraždy obvinený. „Pre mňa je podstatné dostať doplňujúce informácie k uzneseniu o vznesení obvinenia, nakoľko sú také závažné medzery v nadväznosti dôkazov a ich presvedčivosti, že to uznesenie sa mi javí ako nedôvodné a bez doplnenia informácií od pána vyšetrovateľa neviem sťažnosť voči tomuto uzneseniu odôvodniť v celom rozsahu,“ dodal Para.

Piati obvinení

Investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zavraždili 21. februára 2018 v ich vlastnom dome vo Veľkej Mači. Dôvodom bola novinárová investigatívna činnosť. Polroka po vražde polícia zadržala Miroslava Marčeka, Tomáša Szabóa a Zoltána Andruskóa pri policajnej razii v Kolárove. O deň neskôr, zadržali aj Alenu Zsuzsovú v Komárne. Všetkých štyroch v prípade vraždy novinára obvinili a sú väzobne stíhaní. 

Zoltán Andruskó spolupracuje s políciou. Práve on mal vypovedať, že obejdnávateľom popravy bol Marian Kočner. Kuciak sa vo svojich článkoch často venoval Kočnervmu pochybnému podnikaniu a ten sa mu dokonca vyhrážal. Muž z mafiánskych zoznamov je rovnako väzbne stíhaný v inej kauze a nedávno mu pribudlo aj obvinenie z objednávky vraždy Jána Kuciaka. Kočner to však popiera.

Viac o téme: Vražda Jána KuciakaMiroslav Marček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu