Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zsuzsová bráni Kočnera pred vyšetrovateľmi vraždy Jána a Martiny: Portál Na pranieri spravovala ona

Zsuzsová spravovala Kočnerov portál Zobraziť galériu (4)
Zsuzsová spravovala Kočnerov portál (Zdroj: TASR/Dušan Hein, SITA/Jakub Julény, FB/Na pranieri)

BRATISLAVA - Dlho bol nedotknuteľný, no po vražde Jána Kuciaka sa všetko zmenilo. Pozornosť médií kedysi miloval, no keď začali novinári rozkrývať jeho biznis, zvolával tlačovky, na ktorých útočil alebo sa vyhrážal kompromitujúcimi materiálmi. Po vražde Kuciaka sa v lete rozhodol založiť portál Na pranieri. Chcel v sebe oživiť novinárskeho ducha, no po svojom. Hľadal špinu na svojich „kolegov“. Podľa najnovších informácií však jeho portál spravovala Alena Zsuzsová, ktorá je v súčasnosti obvinená z objednania vraždy Kuciaka a jeho partnerky.

Kontroverzný podnikateľ Marian Kočner kedysi miloval pozornosť médií a nevynechal žiadnu väčšiu spoločenskú akciu. Pravidelne sa objavoval na verejnosti, no jeho záujem sa postupne menil z pozitívneho na veľmi negatívny. Keď novinári začali postupne odkrývať jeho pochybné kšefty, začal Kočner usporadúvať tlačovky, na ktorých sa k tomu vyjadroval. Začal útočiť a vyhrážať sa novinárom. Jedným z nich bol aj Ján Kuciak, ktorého aj s partnerkou vo februári minulého roka zavraždili. 

Kočnerov portál spravovala Zsuzsová

V lete po vražde oznámil Kočner svoj zámer založiť si vlastnú reláciu Na pranieri. Relácia sa dočkala len niekoľkých dielov, kde sa obul do vybraných redaktorov a vyťahoval citlivé materiály. Podľa medializovaných informácií zbieral „špinu“ na novinárov spolu so svojím dlhoročným priateľom, exsiskárom Petrom Tóthom. Denník N však uviedol, že portál spravovala práve Alena Zsuzsová, ktorá je dnes podozrivá z objednávky vraždy Kuciaka a jeho partnerky.

Zsuzsová bráni Kočnera pred
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Na pranieri)
 

Zsuzsová mala na to špeciálne vyhradený aj samostatný mobil. Tóth v minulosti týmto portálom ospravedlňoval aj to, že sledoval viacerých novinárov. Vraj to vtedy považoval za normálne, že budú s Kočnerom zverejňovať informácie zo súkromia novinárov. Išlo najmä o novinárov z Denníka N, SME a týždenníka .týždeň. V minulosti sa vyhrážal aj Jánovi Kuciakovi či Adamovi Valčekovi. 


Z výslnia padol na úplné dno: ANALÝZA Kočnerovi k sláve pomohli aj médiá, z mafiána celebrita


Ďalší podozrivý?

Zsuzsová mala s Kočnerom v minulosti podľa jej slov bližší vzťah. Kočner mal byť údajne krstným otcom jej dcéry. Kočner mal okrem toho finančne podporovať Zsuzsovú peniazmi, ktoré posielal na účet jej dcéry. Pre kontroverzného podnikateľa pracovala aj ako prekladateľka a tlmočníčka. Preložiť mu mala veci z taliančiny. To, že pre neho pracovala, potvrdil aj Alenin brat, ktorý žije dlhé roky v Čechách

Zsuzsová bráni Kočnera pred
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Na pranieri)

Alena Zsuzsová podľa denníka najnovšie označila za objednávateľa vraždy Kuciaka šéfa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka. Ten mal podľa nej k dispozícii dostatok prostriedkov, aby do toho namočil ju aj Kočnera a odvrátil od seba pozornosť. V minulosti však za objednávateľa označila aj Daniela Lipšica, Borisa Kollára či svojho bývalého partnera Mariána Markoviča alias Ampulku, keďže všetci mali podľa nej motív ju aj Kočnera do vraždy namočiť. Polícia však jej výpovedi o Haščákovi veľmi nedôveruje.

Na pranieri

Kočner spustil projekt Na pranieri pár týždňov predtým, než ho zadržali. Kočner je dodnes väzobne stíhaný. Krátko potom boli jeho stránky Facebooku aj na YouTube zrušené. Kontroverzný podnikateľ známy aj z mafiánskych zoznamov avizoval, že bude klásť otázky novinárom, politikom a všetkým, ktorí o Slovensku rozhodujú. Ľudia mu mohli v prípade záujmu písať svoje otázky a pripomienky na jeho stránku na Facebooku. Inou cestou už komunikovať nechcel. 

Zsuzsová bráni Kočnera pred
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook, YouTube)

Relácia Na pranieri slúžila primárne na zosmiešňovanie novinárov, ktorí sa v Kočnerových kauzách vŕtali. Rovnako sa v minulosti „stratila“ aj stránka Lipšicove stádo. Na nej boli zverejnené komunikácie novinárov s Gáborom Grendelom. 

Viac o téme: Ján KuciakAlena ZsuzsováNa pranieri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu