Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najznámejšia slovenská Pipina si roztrieskala tvár: Vážny úraz... Stačilo málo!

Gabriela Dzuríková Zobraziť galériu (2)
Gabriela Dzuríková (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Hoci má na konte množstvo postáv, Gabriela Dzuríková zostane navždy Pipinou zo seriálu Mafstory. O črty svojej tváre však takmer prišla pri vážnom úraze. Stačilo pár milimetrov...

Gabriela Dzuríková sa narodila 18. marca 1973, so sestrou Alenou sú dvojvaječné dvojičky. V detstve obe navštevovali ľudovú školu umenia, ťahalo ich to k herectvu aj hudbe. 

Galéria: Gabriela Dzuríková

Gabika chodila na gymnázium a potom pokračovala na VŠMU. Po štúdiu začala hneď pôsobiť v SND. Uplatnila sa v divadle, dabingu aj pred kamerami. 

Objavila sa v niekoľkých filmoch, naposledy v roku 2015 v snímke Eva Nová. Známa je najmä vďaka seriálom. Preslávila ju úloha Pipiny v Mafstory, neskôr sa objavila v počinoch ako Odsúdené, Horúca krv, Chlapi neplačú, Doktori, Červené pásky, Bola raz jedna škola, Hranica, Oteckovia. Aktuálne ju diváci vídajú v markizáckom projekte Mama na prenájom. 

Najznámejšia slovenská Pipina si
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tv Markíza)

Herečka vo svojich úlohách často mení imidž, málokto však vie, že pred pár rokmi si takmer navždy poznačila svoju tvár pri vážnom úraze. Dzuríková na jeseň 2014 spadla z bicykla, no čoskoro sa opäť vrátila do pracovného kolotoča a tvrdila, že išlo o úplne obyčajný pád.

Až po čase prezradila, že jej tvár mala takpovediac na mále. „Spadla som dosť nešťastne. Roztrieskala som si tvár. Stačili dva milimetre a išla by som na skrutky,” prezradila v roku 2018 pre stránku preventivne.sk. „Našťastie som mala iba puknutú lícnu kosť. Spôsobila som si menšiu jazvičku presne v tvare obočia. Našťastie! Lekári mi to dali do poriadku, no občas to ešte bolí. Už som si na to zvykla,” dodala herečka. 

Viac o téme: Gabriela Dzuríková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu