Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Girls just wanna have fun: Aha, ako dnes vyzerá výstredná ikona z 80. rokov!

Cyndi Lauper Zobraziť galériu (5)
Cyndi Lauper (Zdroj: AMAS)

NEW YORK - Uletené kreácie a výrazné vlasy - to sú poznávacie znamenia speváčky Cyndi Lauper, ktorá bola jednou z ikon 80. rokov. A ani dnes, keď má 68 rokov, z nej nie je žiadna decentná babička.

Cyndi Lauper sa narodila 22. júna 1953. Ako 12-ročná začala skladať piesne a hrať na gitaru. Už vtedy mala výstredný štýl, za ktorý bola v škole šikanovaná. 

Girls just wanna have
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: CBS)

Galéria: Cyndi Lauper

Na začiatku 70. rokov pôsobila ako vokalistka v rôznych kapelách. V roku 1977 si poškodila hlasivky a predpoveď lekárov znela, že už nikdy nebude spievať. Našťastie sa vyliečila. 

Kým spievala v kapele Blue Angel, dostala ponuky ako sólová speváčka, no odmietla ich. Prvú nahrávaciu zmluvu podpísala až v roku 1981 po rozpade skupiny. Jej kariéra odštartovala v roku 1983 albumom She's So Unusual. Ten obsahoval hity Girls just want to have fun, Time after time, She bop a All through the night. 

Bol to prvý debutový album ženskej umelkyne, ktorý vystrelil rovno štyrmi pesničkami na prvé priečky Billboard hitparády. Cyndi vďaka nemu tiež získala cenu Grammy v roku 1985 ako najlepší nový umelec. 

Girls just wanna have
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Columbia Pictures)

Od roku 1983 nahrala speváčka 16 štúdiových albumov a jej kariéra trvá vyše 40 rokov. Na svojom konte má dokonca aj muzikál Kinky Boots, za ktorý vyhrala Tony Award. Cyndi je jedna z mála speváčok, ktoré získali tri zo štyroch veľkých umeleckých cien - Emmy, Tony, Grammy a Oscar. 

Na poslednú z menovaných cien nesiahla, i keď si zahrala v niekoľkých filmoch a seriáloch. Napríklad aj v populárnych Kostiach, kde výnimočne nepredviedla žiadny výstredný imidž. 

Girls just wanna have
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: 20th Century Fox)

Inak si ale svoj uletený výzor ponechala aj s pribúdajúcimi rokmi. Stále sa vie obliecť veľmi excentricky a vlasy mala napríklad červené, žlté či ružové. A také sú aj aktuálne - pokiaľ si na narodeninovú oslavu nevymyslela zas niečo šokujúce. 

Cyndi sa okrem hudby venuje aj charite, každoročne organizuje benefičný koncert. Angažuje sa tiež v boji za práva LGBTI menšiny. 

Girls just wanna have
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram)

Viac o téme: Cyndi Lauper
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu