Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Marilyn Monroe bez mejkapu: Aha, úplne obyčajná baba!

Marylin Monroe Zobraziť galériu (3)
Marylin Monroe (Zdroj: SITA/AP Photo/Freeman’s, Bert Stern)

HOLLYWOOD - Hoci by sa mohlo zdať, že v zlatých časoch Hollywoodu si ženy oveľa viac potrpeli na to, aby ich verejne nikto nevidel bez mejkapu, nie je to tak. Bez líčidiel sa nechala zvečniť aj taká ikona ako Marilyn Monroe.

Norma Jeane Bakero, čo je priezvisko po jej matke, sa narodila 1. júna 1926 v Los Angeles v štáte Kalifornia v Spojených štátoch amerických (USA). V rodnom liste nemanželskej Normy Jeane bol ako otec zapísaný pekár Edward Mortenson, ktorý zomrel, keď mala tri roky.

Marilyn Monroe bez mejkapu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: MGM)

Galéria: Marilyn Monroe

Po neľahkom detstve s mamou alkoholičkou sa jej výchovy ujali náhradní rodičia, ktorí ju povzbudili do skorého sobáša. S vtedy neznámou 16-ročnou Normou Jeane sa v roku 1942 počas druhej svetovej vojny oženil James Dougherty. Keď nastúpil na vojenskú službu, Norma sa zamestnala v miestnom podniku. Tu ju objavil fotograf David Conover, ktorý jej otvoril svet modelingu.

Neskôr sa presadila v Hollywoode (USA) a zmenila si meno na Marilyn Monroe. Jej nové meno sa stalo synonymom sexuálnej atraktivity a jej výzor priťahoval pozornosť vplyvných a bohatých mužov. Druhým manželom atraktívnej krásky sa nakrátko stal Joe DiMaggio, bejzbalová legenda. Jej tretím manželom bol dramatik Arthur Miller.

Marilyn Monroe bez mejkapu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: 20th Century Fox)

Na titulnej strane časopisu Life sa Marilyn Monroe prvýkrát objavila v roku 1952. Tento časopis v roku 2009 objavil vo svojom archíve fotografie 24-ročnej Marilyn Monroe z obdobia, keď ju ešte v Hollywoode nepoznali ako blondínku s očarujúcim sexappealom. Na jej tvári sa zračil prirodzený úsmev a minimum mejkapu. Na jednej z fotografií leží mladá Marilyn na lavičke v parku a číta si.

Fotografia zmyselnej hviezdy sa objavila aj na titulnej stránke prvého čísla magazínu Playboy v roku 1953 a znamenala preň úspešný štart. Marilyn Monroe bola vôbec prvá "Playmate".

Úplne bez mejkapu ju v roku 1955 zvečnil módny fotograf Milton H. Green. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Velvet Coke ® (@velvetcoke),


Herečka zomrela 5. augusta 1962 vo svojom losangeleskom dome, kde žila osamote, trpela depresiami a užívala silné utišujúce prostriedky. Mala 36 rokov.

Viac o téme: Marilyn Monroe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu