Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Béla z Mafstory ako 20-ročné ucho: V českom filme by ste ho nespoznali!

Martin Vanek Zobraziť galériu (5)
Martin Vanek (Zdroj: Tv Joj)

BRATISLAVA - Martin Vanek vyštudoval bábkoherectvo, no už ako 20-ročný si zahral v českom filme po boku Vladimíra Dlouhého. Spoznáte v mladíkovi zo snímky Případ Koloman večne ožratého Bélu z Mafstory?

Martion Vanek sa narodil 2. júna 1966. Od detstva je nadšencom opery, vyštudoval však bábkoherectvo v Prahe. Ako 20-ročný si zahral v českom filme Případ Koloman, no jeho kariéra sa u našich susedov týmto smerom nerozbehla. 

Béla z Mafstory ako
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ČT)

Galéria: Martin Vanek

Na vysokej škole sa stretol aj s Igorom Adamcom, s ktorým sa v poslednom ročníku dohodli, že sa vrátia na Slovensko a budú spolupracovať. Najprv zamierili do Banskej Bystrice, kde vytvorili divadelné predstavenie pre deti Ľadový vojvoda. 

Neskôr obaja pracovali vo verejnoprávnej televízii a keď vznikla Markíza, ponúkli jej program pre deti. Ich relácia Kakao zaznamenala obrovský úspech. Okrem samotného moderovania sa podieľali aj na scenároch a ďalších zložkách prípravy.

Béla z Mafstory ako
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

V rámci tvorby pre dospelých spolupracuje s divadlom GUnaGU. Práve tam vzniklo predstavenie English is easy, z ktorého vznikol seriál Mafstory. So slovníkom predstavenia, v ktorom nechýbajú vulgarizmy, mal spočiatku Vanek problémy. "Lenže potom som šiel električkou z Rače a na zastávke pri dievčenskom učilišti nastúpilo plno dievčat. Za pár minút som stratil všetky zábrany, keď som počul, aký slovník mali tieto slečny..." uviedol kedysi pre TASR. 

Béla z Mafstory ako
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tv Joj)

V rámci svojej záľuby v opere sa herec venuje aj projektom, ktoré majú do SND prilákať mladších divákov a ich rodičov. „Ak sa deti nenaučia chodiť na operu, nebudú mať operné súbory pre koho hrať,“ vyhlásil Martin Vanek pre Pravdu. 

Naposledy sa objavil v seriáli Delukse.  

S manželkou Oľgou má dve dcéry – Annu a Violu. 

Martin Vanek
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TV Joj)

Viac o téme: Martin Vanek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu