Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Gombitová sa takmer vydala, ale... SVADBA ZRUŠENÁ!

Marika Gombitová Zobraziť galériu (5)
Marika Gombitová

BRATISLAVA - Marika Gombitová (62) patrí ku klenotom slovenskej hudobnej scény. Hoci je už takmer 38 rokov pripútaná na vozík, stále je pozitívne naladená. napriek tomu sa nikdy nevydala. Pritom dvakrát k tomu mala už veľmi blízko.

Dnes oslavuje 62. narodeniny fenomenálna slovenská speváčka, o ktorej kvalitách by si nedovolil nikto pochybovať. Marika Gombitová sa profeionálnou speváčkou stala v roku 1976, keď sa pripojila ku skupine Modus. Na prelome 70. a 80. rokov nahrala prvé sólové albumy. 

Lekárka Miloslava Štelcová s Marikou Gombitovou počas jej zotavovania sa v Čechách po vážnej autonehode.
Zobraziť galériu (5)
Lekárka Miloslava Štelcová s Marikou Gombitovou počas jej zotavovania sa v Čechách po vážnej autonehode.
Hoci ju koncom novembra 1980 nešťastná autonehoda pripravila o možnosť chodiť, nikdy sa hudobnej kariéry nevzdala a neprestala vystupovať. Práve spievanie je jej evidentne v živote všetkým, v podstate celoživotnou láskou. 

Potvrdzuje to aj priznanie, ako speváčka zrušila svoju svadbu. Marika túto súkromnú záležitosť odhalila vo svojej knihe Úlomky spomienok. Svoju prvú veľkú lásku stretla v Nemecku a podnikateľ Rudi jej dokonca na prst navliekol aj snubný prstienok. Keď však už išlo do tuhého, namiesto vydaja do Nemecka Gombitová uprednostnila svoju hudobnú kariéru. „Zvolila som muziku...” prezradila. 

Gombitová sa takmer vydala,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Sedem rokov po tom, ako ju nehoda upútala na vozíček, zas stretla Taliana Alberta. „Bolo to obdobie plné lásky a šťastia,” spomína v knihe Gombitová. Albert nemal s jej hendikepom žiadny problém a obetavo jej so všetkým pomáhal. Keď však vzťah začal byť naozaj vážny, postavila sa proti nemu jeho rodina. 

Albert nakoniec podľahol tlaku príbuzných a plánovanú budúcnosť s Marikou jednoducho zahodil za hlavu. V roku 2004 však do jeho života veľmi kruto zasiahol osud. Pri testovaní novej motorky na rallye mal v Hurghade nehodu a ťažký stroj spadol priamo na neho. Rovnako ako naša speváčka, aj on po nešťastí skončil na vozíčku.  
Viac o téme: Marika Gombitová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu