Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Investujte do seba a neobmedzujte sa

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: OVB)

„Ako mladá baba rada míňam peniaze a investujem do seba. Dlho som nevedela hospodáriť so svojou výplatou. Naša generácia je naučená dopriať si okamžite všetko, po čom túži. Takisto aj všetky moje peniaze išli na dovolenky, párty, výlety, šport, kabelky, nové tenisky a oblečenie rôzneho druhu. Kúpila som si bez váhania všetko, čo sa mi páčilo a po čom som túžila. To, že mám problém, som si dlho neuvedomovala,“ opisuje svoj príbeh Anna.

„Zlom nastal, keď som si úplnou náhodou a takpovediac z nudy vyplnila dôchodkovú kalkulačku. Tá mi vyrátala odhadovanú výšku môjho dôchodku a... Výsledku som nechcela uveriť. Svojho štandardu a slobody sa nechcem vzdať, a preto som niečo musela urobiť.“

„Uvedomila som si, že nie je umenie peniaze minúť, ale niečo si z nich aj odložiť. A nie je nutné odkladať si obrovskú sumu, ako som sa domnievala. Okrem toho, že mám teraz zo seba lepší pocit, už necítim neistotu,“ vysvetľuje Anna zmenu svojich finančných návykov.

„Sme veľmi radi, že rastie počet ľudí, ktorí investujú do seba a zaujíma ich budúcnosť, ku ktorej patrí aj ich finančná situácia na dôchodku. To je jeden z dôvodov, prečo sme sa rozhodli vytvoriť kalkulačku, ktorá ukazuje realitu dôchodku v budúcnosti. Tejto téme sa venujeme intenzívne a dlhodobo, preto kalkulačka zohľadňuje reálne demografické prognózy,“ vysvetľuje finančný analytik OVB Allfinanz Slovensko Marián Búlik.

Investujte do seba a
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: OVB)

Mnohým mladým ľuďom sa zapáčila ich finančná sloboda a nezávislosť. Kupujú si značkové oblečenie, najnovšie smartfóny a míňajú peniaze na zábavu a na dovolenky viackrát do roka. Ak si mladí nezačnú odkladať čo najskôr a primerane svojej životnej a finančnej situácii, na dôchodku si podobné veci už nebudú môcť dovoliť.

Dôchodková kalkulačka cez konkrétne čísla ukáže klientovi, aká odhadovaná výška dôchodku ho čaká. Presný odhad toho, ako sa bude znižovať miera náhrady príjmu, dokážu v akomkoľvek regióne na Slovensku poskytnúť finanční sprostredkovatelia. Často sa stáva, že je to suma, ktorá nepokryje plánované výdavky. V takom prípade je potrebný individuálne nastavený finančný plán s riešením dôchodkovej situácie, ktorý vám zabezpečí dôstojnú budúcnosť.

Investujte do seba a
Zobraziť galériu (5)

„Zodpovednosť voči viac ako miliónu klientov, ako aj voči širokej verejnosti nás zaväzuje poukázať na potrebu stavby vlastných aktív, z ktorých naši klienti budú môcť čerpať na dôchodku. V rámci plánovania budúcnosti je veľmi podstatnou veličinou čas. Nikdy ho nebudeme mať viac, a preto nám záleží na tom, ako ho využijete pri dôležitých rozhodnutiach o kvalite svojho dôchodku,“ pokračuje M. Búlik.

Sprostredkovatelia OVB vedia každému klientovi vytvoriť finančný plán šitý na mieru. Vychádzajú pritom nielen z vypočítanej mesačnej sumy, ale aj z jeho investičného profilu a celkovej analýzy životnej a finančnej situácie. Klient tak získa návod nielen na to, ako dosiahnuť svoje ciele, ale aj na tvorbu dostatočných úspor, aby na dôchodku nebol závislý od podpory štátu či rodiny. Dobrou správou je, že vytvorenie finančného plánu nestojí klientov žiadne peniaze a je tak dostupné pre všetkých.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu