Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vianoce v znamení tradičných remesiel a folklóru

PR článok Zobraziť galériu (4)

Aj vy patríte medzi milovníkov slovenských tradícii? Láka vás poznanie tradičných remesiel a radi by ste sa o tejto umeleckej práci dozvedeli viac? Ste milovníkmi ľudových piesní a chcete si pripomenúť niektoré z tradičných slovenských zvykov? Pozývame vás na Dni Vianoc do bratislavskej Incheby, kde to v týchto dňoch hýri vianočným folklórom a tradičnými remeslami a kde si ľudových motívov môžete užiť viac než dosť.

Každé remeslo má svoj kumšt

Na Dňoch Vianoc v Inchebe môžete stretnúť drotárov, keramikárov, čipkárky, ale aj majstrov, ktorí vám priamo na mieste vyrobia rôzne predmety z dreva, kože, včelieho vosku, dekoračnej plsti či vŕbového prútia. V ich ponuke nájdete desiatky krásnych výrobkov, z ktorých cítiť slovenskú históriu a lásku k remeslu. Na vianočnom stole si určite nájdu svoje miesto medové sviečky, ručne vyrábané adventné vence, vyšívané obrusy, pod stromčekom keramické hrnčeky, dekoračné dózy či netradičné kovové šperky. Dámy isto potešia plstené kabelky, háčkované brošne či jedinečné visiace náušnice. Módne doplnky v tradičnom tóne tu však nájdu aj páni. Pre nich sú tu určené kožené pánske tašky, opasky a háčkované motýliky.

Navyše, každý, kto sa remesla nebojí, si ho tu môže vyskúšať. Členovia Cechu historických remeselníkov vás radi zasvätia do tajov svojho umenia a predvedú vám naživo, ako takýmto výtvorom vdýchnuť ozajstný život.

Vianoce v znamení tradičných
Zobraziť galériu (4)

Slovenský handmade dizajn v ľudovom tóne

Šikovnosť Slovákov nesymbolizujú len výtvory zručných remeselníkov, ale aj práca všetkých, ktorým tvorivosť a fantázia nekladú žiadne medze. Stačí mať pritom ten správny materiál a pár dôležitých pomôcok, z ktorých slovenskí tvorcovia dokážu vykúzliť nevykúzliteľné. Nájdete medzi nimi 15-ročné dievča, ktorého obrazy vytvorené technikou paverpol vyvolajú vo vás údiv, dámu, ktorá vkomponovaním modrotlače dokáže vytvoriť  rozprávkové vianočné dekorácie, mladú slečnu, ktorá  tradičný žlto-červený ornament maľuje na dámske kabelky, ale aj ďalšie dámy a ďalších pánov, ktorí tu ponúkajú rôzne ručne robené háčkované, štrikované, šité či na plátno maľované vecičky.

Vianoce v znamení tradičných
Zobraziť galériu (4)

Vianočné pódia so slovenským folklórom

To, že Slováci hlásia návrat k tradíciám, symbolizuje nielen bohatý výber remeselných a ručne zdobených výrobkov, ale aj záujem o ľudovú hudbu a slovenské zvyky. Aj preto sú vianočné víkendy na Dňoch Vianoc (8.-9.12 a 15.-16.12) venované slovenskému folklóru. V ich programe nájdete z každého rožka troška: piesne, tance, zvyky aj mieste tradície, ktorými sa počas Vianoc pýšia naše slovenské lokality. Ak však milovníkmi folklóru nie ste, isto vás potešia predstavenia rôznych iných umeleckých skupín, ktoré si pre vás pripravili takisto bohatý program.

Príďte cez víkend na Dni Vianoc v Inchebe a popri jedinečnej ponuke výrobkov tradičných remeselníkov a slovenských tvorcov si tu užite aj príjemnú atmosféru v znamení slovenského folklóru.

Dni Vianoc v Inchebe potrvajú až do 19. decembra. Otvorené budú od pondelka do štvrtka v čase od 11:00 - 19:00, v piatok a sobotu od 10:00 - 20:00 a v nedeľu od 10:00 – 19:00. Vstupenky si môžete vopred zakúpiť aj na Predpredaj.sk.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu