Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žena (27) bola na výlete v parku, náhodou tam objavila hotový poklad: FOTO super nálezu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Miranda Hollingshead)

MURFREESBORO - Mladá Američanka vedela o štátnom parku Crater of Diamonds (Kráter diamantov) v štáte Arkansas už veľmi dlho. Jeho návštevu však zaradila do svojho plánu úplnou náhodou, keď jej to navrhli súrodenci. Ako sa ukázalo, rodinný výlet sa oplatil a Texasanka sa teraz teší zo žltého diamantu.

Park Kráter diamantov je obľúbeným miestom hľadačov vzácnych diamantov. Po zaplatení vstupného poplatku vo výške desať dolárov môžete prehliadať jeho lokalitu a ak sa vám podarí nájsť nejaký vzácny kameň, po jeho registrácii si ho môžete vziať domov. O tomto mieste už dlhšie vedela aj Miranda Hollingsheadová. "Trávila som v Arkansase nejaký čas, ale cestu do parku som neplánovala. Navrhli to moji súrodenci, vraj sa tam aspoň trochu zabavíme," začína svoje rozprávanie.

Bombastický objav hlboko pod Austráliou: Nikto si to nevšimol celých 60 rokov!

Rodinný výlet sa však nečakane zmenil na nezabudnuteľný zážitok. Dvadsaťsedemročná Miranda totiž asi po hodinovej prechádzke našla na úpätí kopca na severovýchodnej strane diamant vážiaci takmer štyri karáty. "Sedela som v tieni a pozerala som video na YouTube o hľadaní diamantov. Na chvíľu som sa pozrela na syna a vtom som niečo zbadala medzi kameňmi. Nebola som si istá, tak som zakričala na mamu," okomentovala šťastná nálezkyňa fotku, na ktorej drží v rukách vzácny objav. "Niekedy môže malá zmena zmeniť váš život," dodala. 

Žena (27) bola na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/The State Parks of Arkansas)

Diamant neskôr zaregistrovali zamestnanci spoločnosti Discovery Center ako 3,72 karátový žltý diamant. Hollingsheadová a jej syn pomenovali drahokam Caro Avenger. Mladá žena ho podľa svojich slov neplánuje predať, pravdepodobne si dá z neho vyrobiť prsteň. 

Viac o téme: ParkDiamantObjav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu