Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Veľký úspech: VIDEO Na Slovensku vznikne centrum, ktoré môže prispieť k technologickej revolúcii

Matej Michalko (vľavo) Zobraziť galériu (3)
Matej Michalko (vľavo) (Zdroj: aiyaopai.com)

BRATISLAVA - Už v priebehu niekoľkých týždňov vznikne v Bratislave špeciálne stredisko pre výskum a inovácie v oblasti blockchainu. Pri príležitosti otvorenia Výskumného centra v čínskom Pekingu, o tom za účasti významných štátnych predstaviteľov informoval Matej Michalko, generálny riaditeľ spoločnosti DECENT. Tá zastupovala Slovensko pri rokovaniach v rámci medzinárodnej spolupráce v oblasti výskumu a vývoja medzi Čínou a tzv. Platformou 17+1 (krajiny strednej a východnej Európy a Čína). Podľa Michalka „ide o obrovský úspech a prejav dôvery, keďže centrum excelentnosti bude práve na Slovensku.“

Unikátne centrum bude sídliť v Bratislave a Pekingu a už dnes registruje záujem približne 50 členov z Európy a z Číny.

Veľký úspech: VIDEO Na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: aiyaopai.com)

Blockchain je metóda spravovania registra medzi účastníkmi bez závislosti na tretích stranách. Novinka sa môže z pohľadu zákazníka prejaviť napríklad pri finančných transakciách. „Blockchain umožní uskutočniť prevod peňazí v priebehu niekoľkých sekúnd bez potreby využitia bánk a bankových služieb. Ide pritom o maximálne zabezpečenie dát užívateľov,“ vysvetlil Matej Michalko.

Veľký úspech: VIDEO Na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: aiyaopai.com)

Niektorí odborníci pritom predpovedajú technológii podobnú revolúciu, akú spôsobil internet. Cieľom centra excelentnosti je podľa Michalka stať sa popredným výskumným a inovačným hráčom pre blockchain a DLT (Distributed Ledger Technology), ktoré sa majú aplikovať v priemyselných aplikáciách v rôznych odvetviach, ako sú energetika, financie, letectvo, výroba, logistika, obchod, médiá, elektronická štátna správa a ďalšie.

Na Slovensku vznikne centrum, ktoré môže prispieť k technologickej revolúcii

Viac o téme: PekingMatej MichalkoDECENTCentrum excelentnosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu