Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VEĽKÁ predpoveď na JÚN: Meteorologické leto začalo slnečným počasím! Ako bude pokračovať? Tieto dni budú tropické

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Zatiaľ čo mesiac apríl sa zapísal ako jeden z najchladnejších mesiacov v histórii meteorologických meraní, druhá polovica mája nám dopriala niekoľko slnečných dní. S príchodom prvého letného dňa a meteorologického leta sú už známe prvé vyhliadky na mesačnú predpoveď počasia. Čo nás čaká v mesiaci jún?

Začiatok mesiaca jún sľubuje stabilné slnečné počasie. Rozsiahla tlaková výš tak ovplyvní počasie nielen na Slovensku, ale aj v celej Európe. Na konci týždňa sa môžu vyskytnúť prehánky a búrky,  hrozia najmä na východnom Slovensku.

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky má novú štátnu tajomníčku Barboru Lukáčovu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Budúci týždeň nás čaká rovnako jasné až polooblačné počasie, no v druhej polovici týždňa sa objavia častejšie búrky a prehánky. Teploty budú stabilné, letné, tropickú hranicu pokoria iba výnimočne. V strede mesiaca očakávajú meteorológovia na základe numerických modelov teplotne priemerné a letné počasie, no mali by pribudnúť aj zrážky. Tie sa môžu vyskytnúť aj v celom Stredomorí a na Balkáne a môžu tak prekvapiť predčasných dovolenkárov, informuje imeteo.sk.

Na konci júna by teploty mohli vyskočiť ešte viac, no zároveň pribudnú aj zrážky. Vyskytnúť by sa mali už tropické horúčavy aj mimo južných častí Slovenska. S horúčavami však budú spojené aj búrky z tepla.

jún si tak pre nás pripravil nielen krásne letné počasie, ale poteší istotne aj záhradkárov s výdatnejším dažďom a búrkami, ktoré meteorológovia očakávajú od polovice až do konca mesiaca.

Viac o téme: JúnLetoHorúčavyPredpoveď počasiaMeteorologické leto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu