Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Matovič má ďalší problém: Po strete na proteste sa ozval inštitút, trestné oznámenie a podozrenie z výtržníctva!

Matovič čelí trestnému oznámeniu. Zobraziť galériu (2)
Matovič čelí trestnému oznámeniu. (Zdroj: Facebook/Igor Matovic, Instagram.com/proti.fasizmu)

BRATISLAVA - Už azda nikto nepochybuje, že utorkové popoludnie pred parlamentom sa nieslo v pomerne napätom duchu. Po tom, čo aktivisti a podporovatelia transrodových ľudí a LGBTI komunity vyšli do ulíc sa v neskorších hodinách stretli so samotným Igorom Matovičom (OĽaNO) pred národnou radou, kde došlo na strkanicu, vulgarizmy a iné expresívne výrazy. Líder obyčajných ľudí si to všetko natáčal na mobilný telefón, no dav tvrdí, že ich provokoval. Pravdu si tieto dve strany vysvetľujú po svojom, no prehovoril už aj Inštitút ľudských práv, ktorý každoročne udeľuje aj anticenu homofób roka. Ten na Matoviča podáva trestné oznámenie!

VIDEO Matovič odmietol na tlačovej konferencii to, že by vraj protestujúcich provokoval:

Matovič odmieta, že provokoval LGBTI+ aktivistov na proteste (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Mimovládka IĽP si Matoviča podala v štvrtok doobeda, kedy podala trestné oznámenie v súvislosti s potyčkou, ktorú vraj vyvoval on sám počas pochodu za práva trans ľudí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @proti.fasizmu

Matovič urážal prítomných občanov, myslí si riaditeľ IĽP

"Igor Matovič svojimi nenávistnými a vulgárnymi výrokmi urážal prítomných občanov a občianky riadne nahláseného zhromaždenia, ktoré sa dialo v súlade so zákonom. Týmto v súhre so svojim agresívnym správaním narúšal riadny priebeh tejto akcie a mohol sa dopustiť výtržníctva. Požiadali sme preto orgány činné v trestnom konaní aby sa jeho aktivitami zaoberali. Je úplne zjavné, že prišiel v tento čas a na toto miesto škodiť, vyvolávať potýčky a zneužívať legitímnu akciu tretieho sektora na svoju politickú propagandu. Nie je prekvapivý ani fakt, že o celej veci klame, prezentuje sa ako obeť a obviňuje za svoje zlyhania celý svet, len nie človeka, ktorého vidí v zrkadle," vysvetlil riaditeľ IĽP Peter Weisenbacher, ktorý je aj spoluzakladateľom Dúhového PRIDE Bratislava.

Matovič neskôr video zavesil na sociálnu sieť, kde komunitu ironicky označil ako "LGBTIXYZ+". "Nikdy sa mi žiadny fanúšik ĽSNS či Republiky nevyhrážal do očí smrťou … až transrodový aktivista pred parlamentom. Po dnešku som o to viac presvedčený, že pred tímito “ľuďmi” musíme naše deti chrániť … a som násobne viac presvedčený, že by sme mali na Slovensku výrazne viac investovať do dostupnosti psychiatrickej pomoci. Pacientov kopa," napísal Matovič v stredu.

Matovič dokonca sám minulý rok za svoje výroky na adresu tejto komunity získal anticenu homofób roka. "Diskusie vyvovali aj viaceré jeho reakcie na minuloročný teroristický útok na Zámockej ulici v Bratislave, ktorého obeťou sa stali dve LGBT osoby a tretia bola postrelená. Niektoré z jeho výrokov vtedy kritizovali dokonca vlastní stranícki kolegovia a kolegyne," pokračuje Weisenbacher.

Len hlupák môže z davu útočníkov urobiť obete, reaguje OĽaNO

"Len obmedzený hlupák môže z evidentných útočníkov robiť obete a z obete útočníka. Argesívni a vulgárni transrodoví aktivisti bez príčiny napadli Igora Matoviča počas jeho rozhovoru s redaktorkou portálu Refresher. Pred útokom a ani počas neho Igor Matovič útočníkov žiadnym slovom ani gestom neprovokoval, o čom jednoznačne svedčia viaceré videá z miesta útoku," odkázal nám Matúš Bystriansky z tlačového oddelenia OĽaNO.

Matovič má ďalší problém:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: ProtestTrestné oznámenieIgor MatovičLgbtiInštitút ľudských práv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu