Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Už od apríla si prilepšia tisíce dôchodcov: Ak sa to týka aj vás, máte dôvod na radosť! TÚTO podmienku treba spĺňať

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny na čele s Milanom Krajniakom (Sme rodina) avizovalo ďalšie navýšenie dôchodkov, ktoré je nepriamou odpoveďou na dlhodobé volanie Jednoty dôchodcov Slovenska (JDS) po zmenách a navyšovaní penzií. Sociálna poisťovňa navyšuje viac ako 150 000 starobných a predčasných dôchodkov a táto zmena sa môže týkať aj práve vás.

Rozhovor s Krajniakom a Káčerom: Spomienka na prvé brigády (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Sociálna poisťovňa navyšuje dôchodky pre pracujúcich penzistov za rok 2022. Táto zmena by sa mala dotknúť každodenného života až 156 782 ľudí a už navýšené dôchodky by sa do ich peňaženiek mali dostať v apríli. Obdržať by ich mali vo forme prídavku k doplatku za obdobie od 1. januára 2023, informoval Martin Kontúr, hovorca Sociálnej poisťovne.

Už od apríla si
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Gettyimages)

Suma dôchodku bude po prvýkrát navýšená už vo výplatnom termíne pre mesiac apríl spolu s doplatkom za celé obdobie od 1. januára tohto roka. Podľa poisťovne sa však netreba obávať žiadnych negatívnych zmien. „Na zvýšenie sa nevyžaduje zánik dôchodkového poistenia,“ priblížila Sociálna poisťovňa.  Dôchodok sa navyšuje za získané obdobie dôchodkového poistenia počas poberania dôchodku za rok 2022.

Viac o téme: DôchodkyPracujúci dôchodcovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu