Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prezidentka považuje rozhodovanie o stíhačkách MiG-29 v parlamente za dobrý krok: Podľa Pellegriniho je to absolútne scestné

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

HURBANOVO - Prezidentka SR Zuzana Čaputová považuje rozhodovanie o poskytnutí stíhačiek MiG-29 Ukrajine v parlamente za dobrý krok.

"Je to jedna z možností, pretože sme v situácii, keď parlament odobral legitimitu vláde, pretože jej vyslovil nedôveru a vláda sa rozhodla v tejto situácii požiadať parlament o vyjadrenie názoru, ktorý by v podstate túto legitimitu v istom zmysle nahradil," uviedla Čaputová. O poskytnutí stíhacích lietadiel MiG-29 Ukrajine by mala podľa vyjadrení dočasne povereného ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) rozhodovať uznesením Národná rada SR. Vláda má o téme rokovať až po schválení v parlamente.

VIDEO Naď po rokovaní vlády! Bezpečnostná rada diskutovala aj o MiG-och 29, ktoré by Slovensko chcelo poslať na Ukrajinu

Naď po rokovaní vlády! Bezpečnostná rada diskutovala aj o MiG-och 29, ktoré by Slovensko chcelo poslať na Ukrajinu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Snaha prehodiť rozhodnutie o migoch na parlament je absolútne scestná

Snaha vlády prehodiť rozhodnutie o poskytnutí stíhačiek MiG-29 Ukrajine na parlament je absolútne scestná. Diskusia o tom, že by to mohli urobiť poslanci uznesením je absolútne nesprávna a nie je založená na žiadnom právnom základe. Uviedol to predseda mimoparlamentného Hlasu-SD, nezaradený poslanec Národnej rady SR Peter Pellegrini. Stanovisko poskytla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Prezidentka považuje rozhodovanie o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

"Vláda o takomto vážnom rozhodnutí nemôže rokovať, lebo už nemá mandát parlamentu a parlament to nemôže na seba prevziať, pretože mu to nedovoľuje ústava ani iné zákony tohto štátu," myslí si poslanec. Odvoláva sa na analýzu.

Viac o téme: MiG-29Zuzana ČaputováParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu