Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hanba na sto rokov: Poslanec SaS nestačil vyvaľovať oči, pozrite, komu všetkému sa jeho kolega prihováral v pléne

Poslanca Šefčíka nepočúval takmer nikto, na čo upozornil Viskupič! Zobraziť galériu (3)
Poslanca Šefčíka nepočúval takmer nikto, na čo upozornil Viskupič! (Zdroj: Topky/Ramon Leško, TASR/Martina Kríková, NR SR)

BRATISLAVA - Nie je žiadnou novinkou, že v parlamente bývalú aj "osamelejšie dni", kedy v pléne rátate poslancov doslova na dvoch rukách. Tentokrát bola však situácia ešte horšia, keďže počas stredajšieho rána sa v poslaneckých laviciach nevyskytol takmer nikto! Všetko to dôsledne zachytil poslanec liberálov a šéf finančného výboru Marián Viskupič. Tento pohľad bol fakt žalostný a zahanbujúci. Chodia vôbec poslanci do práce?

archívne video

Juraj Krúpa z rokovania brannobezpečnostného výboru o stíhačkách (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Všetko sa to začalo už v spomínaný druhý rokovací deň 88. schôdze diskusiou o novele zákona o radiačnej ochrane. Aj verejnosť mohla k tejto téme vidieť rečniť na oficiálnej stránke Národnej rady SR poslanca Mareka Šefčíka z OĽaNO, no to ešte netušili, ako zúfalo situácia vyzerá v realite.

Hanba na sto rokov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: NR SR)

Poslanca v pléne nepočúval takmer nikto!

Bol to práve spomínaný Viskupič, ktorý ani na sociálnej sieti netajil svoje rozhorčenie a sklamanie z kolegov, ktorí sa na úvod schôdze úplne vykašľali a pred Šefčíkom zívalo doslova prázdne hľadisko, kde majú sedávať poslanci. Viskupič tak verejnosti odhalil situáciu "za parlamentnou kamerou", kde boli len prázdne stoličky.

"Toto som ešte nezažil. V pléne nesedí ani jeden poslanec. Prebieha rozprava a je tu len rečník, predkladateľ, predsedajúci a ja," povzdychol si poslanec za SaS.

Hanba na sto rokov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Marián Viskupič)

Viac o téme: PoslanciZákonPlénumSaSOĽaNOMarián ViskupičParlamentMarek Šefčík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu