Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia je v šoku! Matka na videu predvádzala, ako jej batoľa šoféruje auto, celý prípad už začali riešiť

Batoľa šoférovalo auto.
Batoľa šoférovalo auto. (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

KOŠICE - Tak toto tu ešte nebolo. Mnohí sa na sociálnych sieťach predvádzajú rôznymi, originálnymi kúskami, no dať svojmu vlastnému dieťaťu vo veku batoľaťa šoférovať auto, to už je skutočne cez čiaru. Myslia si to aj policajné orgány, ktoré prišli s takýmto videom do styku a celý prípad začínajú po vlastnej rovine riešiť. Ide skutočne o nebezpečné zahrávanie sa so životom!

VIDEO Polícia zverejnila video, na ktorom batoľa šoféruje auto:

Polícia nemohla uveriť vlastným očiam, žena na verejnosti ukazovala, ako jej batoľa šoféruje auto (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Nebezpečné kúsky na sociálnej sieti

"Ani 5 mŕtvych študentov, ani každodenné nehody jednoducho s niekým nikdy nepohnú. Mamička z východného Slovenska nechala šoférovať svoje batoľa. Videom sa pochválila na sociálnej sieti, kde sme si ho všimli. Prípad už rieši Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach," komentuje polícia video.

Jej konanie okomentoval aj riaditeľ odboru dopravnej polície Tomáš Vrábel. "Vodička motorového vozidla sa nevenovala plne vedeniu vozidla; vodička vozidla nie je jedna osoba, ktorá ovláda smer a rýchlosť vozidla; dieťa nebolo umiestnené v detskom zadržiavacom zariadení (v autosedačke). Za uvedené porušenia hrozí vodičke uloženie pokuty do 100 € alebo v blokovom konaní do 50 €," analyzuje situáciu Vrábel.

Pripútaná zrejme nebola ani vodička

Konanie vodičky je podľa neho flagrantnou ukážkou nezodpovedného správania sa, v dôsledku ktorého môže dôjsť k závažným následkom na živote a zdraví najmä dieťaťa na kolenách vodičky. Tomu mohlo nepripútanie pri hypotetickom náraze spôsobiť nezvratnú ujmu na zdraví na celý jeho život. Polícia dokonca kalkuluje aj s tým, že ani vodička nebola pripútaná.

"Apelujeme týmto na všetkých rodičov, ako aj vodičov, aby si uvedomili, ako dokáže aj nízka rýchlosť vozidla vplývať na nepripútaného človeka, v prípade nutnosti prudkého brzdenia alebo iného náhleho zastavenia vozidla a tohto či už prudko natlačiť na volant (kde sa nachádza dieťa) a pri vyšších rýchlostiach až vymrštiť z vozidla a v konečnom dôsledku až usmrtiť a to za cenu popularity na sociálnych sieťach. Vyzývame vodičov vozidiel, aby vedeniu vozidla venovali patričnú pozornosť a zbytočne neriskovali život svoj alebo svojho okolia," uzavrel Vrábel.

Viac o téme: VideoBatoľaŠoférovaniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu