Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prišiel Majerský zachrániť Remišovú a Hegera? Záhadné stretnutie na Úrade vlády, nechcú vraj prepad hlasov!

Remišová, Heger a Majerský sa záhadne stretli na Úrade vlády. Čo riešili? Zobraziť galériu (3)
Remišová, Heger a Majerský sa záhadne stretli na Úrade vlády. Čo riešili? (Zdroj: TASR/Milan Kapusta, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Politická scéna je momentálne po páde vlády Eduarda Hegera výrazne búrlivá. Nikto ani len netuší, čo sa bude odohrávať o pár hodín, nie to ešte na druhý deň. Podobné pocity môžu mať voliči aj zo záhadného stretnutia predsedu KDH Milana Majerského s predstaviteľmi vlády. Heger a Veronika Remišová sa totiž za záhadných okolností stretli s lídrom kresťanských demokratov a jeho manželkou a europoslankyňou Miriam Lexmann, aby sa vraj porozprávali o tom, aby neprepadávali voličské hlasy. Naznačuje to možný nový projekt týchto troch osobností?

VIDEO Heger prehovoril aj o dnešnom stretnutí s Majerským:

Heger sa vyjadril k energetickej kríze, aktuálnej politickej situácii aj stretnutiu so šéfom KDH (Zdroj: Úrad vlády SR)

Aktualizované 14:04

"Je dôležité, aby sme hľadali jednotu a spoluprácu, preto sa stretávam so zástupcami jednotlivých politických strán," povedal Heger s tým, že rokovania pokračujú. Chce vybudovať jednotu a spoluprácu medzi týmito subjektmi. "Koncovka bude závisieť od dohody," dodal. Za dôležité považuje zabrániť tomu, čo sa stalo po predčasných voľbách roku 2012, a zabrániť návratu lídrov Smeru-SD a Hlasu-SD Roberta Fica a Petra Pellegriniho. S europoslankyňou Luciou Ďuriš Nicholsonovou, ktorá zakladá vlastný politický projekt, zatiaľ nekomunikoval.

V hnutí OĽaNO podľa Hegera prebieha sebareflexia, no situáciu nechcel viac komentovať. "Sú to procesy, ktoré bežia za zatvorenými dverami," dodal.

K stretnutiu sa vyjadril aj Majerský. "Chceme ponúknuť a vytvoriť priestor pre konzervatívno voliča. KDH je hodnotovo ukotvená strana, ktorá chce postaviť možnú spoluprácu na troch hlavných základoch: konzervatívnom, odbornom a demokratickom. Čakajú nás veľké výzvy, ľudia potrebujú v ťažkých časoch pomoc, stabilitu a istoty. Uvedomujeme si dôležitosť situácie a toho, že konzervatívno demokratický volič potrebuje jasnú ponuku. KDH vždy poukazovalo na potrebu spájania a netrieštenia síl. Preto budeme pokračovať v rokovaní s odborníkmi a konzervatívnymi osobnosťami, aby sme nedopustili prepadnutie žiadneho hlasu," reagoval šéf KDH.


Už pred dnešným dňom šéf KDH na sociálnej sieti avizoval toto nečakané stretnutie a niektorí stále nerozumeli, čo malo byť jeho priroitou. "V našom hnutí vytvárame priestor pre konzervatívne a demokraticky zmýšľajúce osobnosti," píše Majerský, čo by mohlo naznačovať, že sa buď rysuje nový politický projekt, kde bude aj Heger, alebo, že Heger bude tým, kto do KDH vstúpi.

Prišiel Majerský zachrániť Remišovú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Milan Majerský)

Fotografia, ktorá prezradila už viac, pridá sa aj Remišová?

Počas dnešného dňa sme však dostali aj vizuálny pohľad do tohto stretnutia, ktorý poskytla vicepremiérka a líderka Za ľudí Veronika Remišová. Ona bola totiž s Vierou Leščákovou ďalšími osobami, ktoré sa na tomto stretnutí zúčastnili, a je preto otázne, čo sa bude diať v nasledujúcich dňoch, no jej slová veľa naznačujú. 

"Preto som veľmi rada, že KDH aj premiér Eduard Heger prijali moju ponuku na spoločné stretnutie. Proti hrozbe zlodejov a extrémistov nesmie prepadnúť ani jeden hlas demokratického voliča. A práve preto sa musíme rozprávať o ceste pre moderné, prosperujúce a úspešné Slovensko," píše Remišová, ktorá len rozprúdila úvahy o tom, či dôjde k ich spájaniu, či pohlteniu do KDH.

Prišiel Majerský zachrániť Remišovú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Veronika Remišová)

Je v tom kus pragmatizmu, odkazuje politológ

A čo na toto stretnutie hovorí politológ Michal Cirner? "Keďže sa s najväčšou pravdepodobnosťou blížia predčasné voľby, každá malá politická sila hľadá možnosti ako získať čo najlepšiu pozíciu a dostať sa znovu do parlamentu. Každý bude rokovať s každým, ale nevieme ako to reálne dopadne, preto nemôžeme robiť z týchto parciálnych rokovaní nejaké zásadné závery. Je dobré, že malé politické strany alebo mimoparlamentné strany, respektíve politické osobnosti bez straníckej príslušnosti majú záujem o rokovania, aby sa netrieštili politické sily, ktoré by inak bojovali o veľmi podobného voliča a majú aj veľmi podobné programové a ideové priority. Je v tom kus pragmatizmu," reaguje Cirner.

Viac o téme: KDHMilan MajerskýVeronika RemišováEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu